Комикс ревю: The Unbeatable Squirrel girl #1-4

Немалка част от детските ми години минаха в размисъл по един от най-важните екзистенциални въпроси: Кое животно би вдъхновило по-як супер герой от Спайдърмен (Spider-man)? Много идеи съм имал, но не мисля, че някога съм се замислял, че катериците могат да вдъхновят готин супер герой. Оказа обаче, че някой друг се е сетил за това, още преди да се родя.

Squirrel Girl прави своя дебют във вселената на MARVEL през януари 1992 г. Силите й се състоят в това, че тя има пропорционалната сила на катерица т.е. свръхчовешка бързина, рефлекси и сила. И разбира се може да комуникира с катерици. Освен това използва джаджи като Катеричкоптера (мой личен и гениален превод). Може да не ви звучи като много силен супер герой, но Squirrel Girl има победи над Дедпул (Deadpool), Върколака (Wolverine) и Танос (Thanos).

13625057_10206620111290612_2140332999_n
The Unbeatable Squirrel girl #2

От миналата година Squirrel Girl си има и собствен комикс – “The Unstoppable Squirrel Girl” и първите 4 броя са СТРАХОТНИ!

SQ11The Unbeatable Squirrel girl #1

Историята започва с това как Дорийн Грийн (Squrrel Girl) и нейната катеричка Типи Тоу събират багаж и се изнасят от тавана на Кулата на Отмъстителите (Avenger’s Tower), защото Дорийн е приета в университет и се мести в общежитие. Още първият ден се сблъсква с известен злодей – един от дългогодишните опоненти на Спайдърмен – Крейвън(Kraven). Тъй като Дорийн е млад супер герой, тя използва малко помощни средства, за да се подготви за битка – Deadpool’s Guide to Super Villains (явно Дедпул, когато не убива хора, се занимава с книгоиздаване, за да изкара няколко допълнителни долара).

SQ1The Unbeatable Squirrel girl #1

Още в заглавието Squirrel Girl е наречена “Unbeatable “, така че не мисля, че е изненада за някого, че Крейвън губи битката. Но Дорийн няма много време да отпразнува тази победа, защото научава една много лоша новина – Галактус се е насочил към Земята и иска да я унищожи. И това ще стане след два часа! Никой не е забелязал Галактус, тъй като той е настроил кораба си в стелт режим и хората не могат да го видят, но е забравил да направи настройките да е невидим за катеричките (аматьорска грешка, бих казал) и верните приятели на Squrrel Girl са го забелязали и тя е единствената, която може да го спре!

SQ2The Unbeatable Squirrel Girl #2

Това, че Squirrel Girl се изправя срещу подобен мегазлодей още в първата история, е смел ход, но точно това прави първите 4 броя толкова интересни. Как момиче, което може да говори с катерици, ще спре създание, което може да унищожи цяла планета за секунди? Е, няма да ви спойлвам 4-те броя…

Комиксът е много приятно нарисуван в анимационен стил, с добър хумор и с интересни малки буквички в долната част на комикса, в които авторът прави интересни и забавни коментари. Отначало не бях забелязал малките надписи, тъй като четох комикса от телефон, но благодарение на фенските писма, които се публикуват в края на броя, разбрах за този скрит аспект на изданието. Самите писма също са интересни за четене. Любители от всякакви възрасти и професии пишат и споделят преживяванията си с Squrrel Girl и можете да видите как фен-клубът на опашатото момиче се увеличава с бързи темпове, а имайки предвид колко добри са първите 4 броя, това не е никаква изненада.

Приятно четене!

 

Коментари