Deadpool 2, New Mutants, X-Men: Dark Phoenix с официални дати

Deadpool 2, New Mutants, X-Men: Dark Phoenix с официални дати

24/04/2017 0 By kiril dimanov

Ето, че 20th Century Fox завъртяха мутантското колело и преди няколко дни обявиха официални дати за „Deadpool 2“, „New Mutants“ и „X-men: Dark Phoenix“.  Явно, че 2018та ще бъде мутантска година!

Ще започнем с Дедпул, тъй като в това уравнение няма много неизвестни – Райън Рейнолдс се завръща в ролята на устатия симпатяга, а към него в ролята на Кейбъл се присъединява Джош Бролин. Избор, който подкрепям напълно, а и съм много любопитен да го видя и в ролята му на Танос при колегите на Fox от Марвел/Дисни. Формулата за успех е сигурна, а на нас ни остава да чакаме 1ви юни 2018та година, когато „Deadpool 2“ тръгва по кината…хм, денят на детето… колко подходящо! 😀

Преди това обаче ще видим „The New Mutants“, който излиза на 13ти април 2018та. За този проект се говореше още от 2015та и ето, че сега той е на път да се превърне в реалност. На режисьорския стол сяда Джош Буун („The Fault in our Stars“), който е и огромен фен на комиксите. Именно той предложи преди време на 20th Century Fox трилогия за любимите му „New Mutants“. Екипът се появява за пръв път в комисите през 1982ра, като естествено членовете му се сменят през годините. Като цяло обаче те винаги са млади мутанти, в процес на обучение. Още по-интересен е фактът, че точно в този комикс е представен за пръв път Дедпул, а по-късно персонажите стават част от преименуваните комикс серии „X Force“. За момента Буун е споменал, че сред героите, които може да видим във филма, ще са Wolfsbane, Mirage, Cannonball, Sunspot, Magik, и Warlock, които са и едни от най-популярните членове на екипа. Звучи обещаващо!

Годината на мутантие ще приключи на 2ри ноември с „X-men: The Dark Phoenix“ – филм, който лично мен най-много ме притеснява. Отдавна го планират, а и това е вторият им опит да покажат на голям екран адаптация по комикса Крис Клермонт от 1980та. Първият опит бе в недоразумението, на име „X-Men: The Last Stand“, третият филм от поредицата. В още по-голямото фиаско „X-Men Apocalypse“ също имаше подсказки, че ще насочат Джийн Грей  в тази посока. Историята в комикса е фантастична, отвежда ни в космоса, но и също така представя в дълбочина Джийн и борбата и с The Phoenix Force – космическа сила, превзела тялото и съзнанието й. От Fox твърдят, че ще си  вземат бележки от „Guardians of The Galaxy“, което ми вдъхва надежди, но все пак мился, че е рано за този филм. Някак си ми се струва, че първо трябваше да ни оставят повече време да заобичаме новата филмова Джийн Грей и да се впуснат в тази история на по-късен етап, но кой знае. Ще се радвам, ако се получи, и стискам палци!

А вие какво смятате за новините? Кой от трите филма очаквате най-много и съответно най-малко? 😉