Преговори за rated R reboot на Хелбой

Преговори за rated R reboot на Хелбой

10/05/2017 0 By kiril dimanov

Майк Миньола, създателят на Хелбой, обяви, че студио „Millennium“ води преговори с продуцентите Лари Гордън и Лойд Левин за reboot на филмовата поредица за демоничния герой. Майк Ричардсън от Dark Horse Entertainment също ще се присъедини към продуцентите, а безспорно най-големият плюс е, че и самият Миньола ще участва в процеса на работа по сценария.

Reboot обаче означава и, че Гилермо дел Торо и Рон Пърлман няма да се завърнат съответно като режисьор и изпълнител на главанта роля. За мястото на режисьорския стол се спряга хорър режисьора Нийл Маршал, който стана по-известен след работата си върху The Descent.

На мястото на Рон Пърлман, в кожата на червения симпатяга, този път ще се превъплъти Дейвид Харбър, звездата от сериал „Stranger Things„, но да не забравяме, че всичко това е на ниво преговори.

Ако все пак сделката е успешна, аз лично ще съм доста радостен да видя отново Хелбой на голям екран и то в нова версия. В крайна сметка по-добре да получим това от колкото нищо, защото е повече от ясно, че “ HellBoy 3″ нямаше да има. Дейвид Харбър ми изглежда като подходящ избор, а и не смятам, че Пърлман (колкото и да го харесвам в ролята) е незаменим – при добър сценарий и режисура новата поредица може да е дори по-добра, а и сега комиксовите филми са триста пъти по-популярни от времето, когато Хелбой се изявяваше на големия екран.

А какво смятате вие за новината? И дали всъщност ще се случи или преговорите може да пропаднат?