Комикс ревю: Живите мъртви #2

Комикс ревю: Живите мъртви #2

10/12/2016 1 By Nacho

Вече мина седмица от излизането на втори брой на Живите мъртви и е време отново да извадим кантара и да премерим плюсовете и минусите. SPOILER ALERT.

Плюс – първи битка

wd22Живите мъртви #2

В този брой ставаме свидетели на първата битка на главния герой с „рояк“ зомбита. В Живите мъртви #1 се сблъсквахме предимно със зомбита-единаци, но тук виждаме колко опасни могат да са, когато са много на едно място.

Плюс: Нова информация

wd222
Живите мъртви #2

Броят ни разяснява и малко за това, което се е случило, докато Рик е бил в кома. Заразата е започнала месец преди той да излезе от болницата. Хората са се събрали в големите градове, с надеждата по-лесно да им бъде помогнато, но това само влошило нещата. Само с едно ухапване човек се превръща в зомби и с толкова „храна“ на едно място, цели градове за дни са се превърнали в зомби рояци.

Виждаме също, че Рик, макар обучен полицай, далеч не е готов за зомби апокалипсис. Макар да притежава умения като стрелба с огнестрелни оръжия, той не е физически и ментално готов за предизвикателствата на новия свят, в който се е събудил.

Плюс: Арта

Този плюс предполагам ще е константа през цялото време. Изчистени изображения, без излишни помпозности, семпъл и лесен за възприемане. Вече съм фен на черно-белите комикси, благодарение на Живите мъртви.

Минус : Семейна идилия

wd2222

Живите мъртви #3

Комиксът завършва с feel-good момент, в който Рик среща жена си и сина си в лагера на оцелелите. Давам му минус, защото според мен, ако търсенето на семейството на Рик беше продължило повече от 2 броя, ние, читателите, щяхме да сме по-въвлечени емоционално и нямаше да го усетим като meh момент.

Плюс: Конкурсът на Артлайн

Този месец нямахме фенмейл в International Iron Man, но пък си имаме арт конкурс в Живите мъртви! Надявам се феновете, които не са художествени инвалиди като мен, да се включат и другия месец да имаме няколко страници с епичен фенарт. Своите рисунки може да пращате на artline@artline-comics.net

Резултат 4:1

Приятно четене!