Комикс ревю: Живите мъртви #3

Комикс ревю: Живите мъртви #3

27/01/2017 0 By Nacho

С новата година дойде и новияr брой на Живите мъртви от Артлайн. Ето какво се случи в тази глава от историята. SPOILER ALERT!!!

Плюс: Сюжетът

wd333
Живите Мъртви #3

В този брой виждаме ежедневния живот на оцелелите в лагера им. Децата играят, жените перат, мъжете ловуват. Не се случва много, но се посяват семената за бъдещите завръзки и развръзки в историята. Запознаваме се и с всички от лагера, с което е свързан и първият ни минус за този брой.

Минус: Голямото запознанство

За две странички се запознаваме с Глен, Дейл, Керъл, София, Ейми, Андрея, Иван, Стоян, Драган… Освен хората с фотографска памет, не мисля, че някой е запомнил имената на всички персонажи. Прекалено много информация малко време. Надявам се героите да не умрат преди да съм им запомнил имената.

Минус: Карл

wd33

Живите Мъртви #3

От всички нови персонажи, най-много очаквах да се запозная с Карл – синът на Рик. Но освен една сценка, в която той си играе с едно момиче (чието име разбира се не запомних), той почти отсъства от комикса. Може би бях малко подведен от корицата на броя, в която е изобразено цялото семейство на Рик, въоръжени с пушки.

Плюс: Нова заплаха

wd3333
Живите Мъртви #3

Вече, освен хилядите зомбита извън лагера, има нова заплаха за Рик. Може би е малко изтъркано, най-добрия приятел и колега се влюбва в жената на приятеля си, когато той по някаква причина не е там или е смятан за мъртъв. Но все пак баналностите са се превърнали в такива, защото наистина се случват в живота. Сега Рик трябва да се пази от видимата заплаха отвън и невидимата отвътре.

Плюс: Арта

Комиксът е „история в картинки“, затова трябва да кажем две думи и за картинките, след като сме приключили с историята. Арта не се променил в сравнение с предните два броя, остава все така добър и изчистен. Няма причина да не бъде отново един от плюсовете на Живите мъртви.

Резултат: 3:2

Макар да не се случва много, със сигурност този брой  не е филър и си заслужава да го притежавате.
Приятно четене!