Комикс ревю: Живите мъртви #4

Комикс ревю: Живите мъртви #4

09/03/2017 0 By Nacho

Началото на март беше пълен с новини в комикс света. Премиерата на Логан, трейлъри на Deadpool и Guardians of the Galaxy. На родния пазар пък излезе брой 4 на Живите мъртви от Артлайн. Заслужава ли си да купите този брой или да спестите пари за второ посещение на Логан в кината? Нека видим плюсовете и минусите на Живите мъртви #4 (SPOILER ALERT):

Плюс: Опознаване на оцелите

В предходното ревю отбелязах, че за 1 страница бяхме заляти с имена на персонажи. Кои са те? Какви хора са? Почти никаква информация. Този брой обаче индиректно ни разказва за Джим и неговата трагична история за това как е оцелял. Може да не е много, но започвам да правя връзки лице-характер, нещо което  липсваше на предишния брой.

Плюс: Мисията

Отново ще направя сравнение с предходния брой. Тогава Рик трябваше да иде на лов в гората. Нещо сравнително безопасно, но в този брой нещата са на друго ниво. Рик решава, че трябва да влезе в града, пълен със зомбита, за да вземе оръжия, разчитайки на предположението, че зомбитата разпознават хората по миризмата. За да бъдат „под прикритие“ Рик и Глен трябва да се отъркат с части от мъртвото зомби от предходния брой. Макар да звучи самоубийствено, отначало всичко върви по план.

Разбира се във вселената на Живите мъртви Емо Чолаков или не съществува, или е зомби, така че оцелелите няма откъде да видят прогнозата за времето. И когато се изсипва силен валеж, зомби миризмата по нашите герои се отмива и нещата отиват по дяволите. Все пак Рик и Глен успяват да се измъкнат живи и здрави.

Плюс: Развитие на любовния триъгълник

Досега само предполагахме за отношенията между най-добрият приятел и партньор и съпругата на Рик. Дали Шейн е влюбен в Лори без тя да го осъзнава или пък докато са мислели Рик за мъртъв се е случило нещо. Е, в последната страница на разбираме отговора на този въпрос.

Плюс: Арта

Артът винаги ще е плюс, но вече не знам как всеки път по различен начин да казвам, че комиксът е нарисуван добре.

Резултат 4:0

Резултатът е пределно ясен – броят си заслужава! Наистина не можах да намеря нещо отрицателно в него. Има обособена история за самия брой – отиването до града, но в същото време се надгражда и основната история с разкритието за изневярата на Лори. Според скромното ми мнение, това е най-добрият брой досега!

Приятно четене!