Комикс ревю: The Unbeatable Squirrel Girl #5

Комикс ревю: The Unbeatable Squirrel Girl #5

17/08/2016 1 By Nacho

След като прочетох първите 4 броя от The Unbeatable Squirrel Girl, нямах търпение да видя каква ще е следващата история с героинята. За съжаление бях малко разочарован.

Пети брой е индивидуална история, в която Нанси (съквартирантката на Squarrel Girl) и още няколко души са затворени в сграда и очакват да бъдат спасени от супер герой. Всеки споделя от кого иска да бъде спасен. Когато Нанси казва, че според нея Squirrel Girl ще спаси всички, се оказва , че никой не е чувал за нея.  Постепенно всеки се прествува и казва, че знае коя е Squirrel Girl и започва да си измисля и разказва истории с нея. Първата от които е как се бори с Капитан Америка, решен да унищожи демокрацията.

SQ555

The Unbeatable Squirrel Girl #5

Следват още истории като някои напомнят за преживяванията на други супер герои, просто преразказани със Squirrel Girl като главния персонаж.

SQ55555555

The Unbeatable Squirrel Girl #5

В крайна сметка, Squirrel Girl спасява хората и шантавите разкази приключват. Като цяло броя ми се стори много слаб, имайки предвид качеството на предишните четири. Забавно е да се види Squirrel Girl в различни костюми и фантастични сценарии, но броят ми изглежда някак излишен и не допринася нито за развитието на основната история или на персонажа. Тъй като прочетох първите 8 броя за два дни, лесно преживях този брой, но ако трябваше да чакам един месец за този и още месец за следващия брой, щях да съм много разочарован.

SQ5

The Unbeatable Squirrel Girl #5

Виждайки екшъна, от който цивилните (ако мога така да ги нарека) се крият – Squirrel Girl(все още не мога да измисля адекватен превод. Момичето катерица не звучи добре) , Фантастичната четворка, Буря и Тор се бият с динозаври, бих предпочел да ми бъде показано това, а не няколко фенфикшън истории.

Като цяло броят не е лош, просто е публикуван в неподходящото време. След силната първа история трябва да се поддържа това ниво, а не да се разказват нерелевантни истории. Случайно или нарочно ако пропуснете този брой, няма да има особено значение.