Комикс ревю: The Unbeatable Squirrel Girl #6-8

Комикс ревю: The Unbeatable Squirrel Girl #6-8

17/08/2016 1 By Nacho

След малко разочароващия брой #5 е време да погледнем към следващата история със Squirrel Girl, този път разказана не в един, а в три броя.

Плюсове:

1. Новите герои

SQ6

The Unbeatable Squirrel Girl #6

Още от корицата на брой #6 виждаме, че Дорийн ще си намери нови приятели. Тъй като не е кой знае каква мистерия ще си позволя да спойлна персонажите. Новите й другари са Кой Бой (Koi Boy) и Чипмънк Хънк(Chipmunk Hunk).

Името на Кой Бой идва от рибата Кои. Неговите сили са говоренето с риби, умението да плува бързо, да издържа дълго време под вода и може би още,свързани по някакъв начин с рибите способности, за които още не знаем. Прилича малко на пародия на Аквамен, което не знам дали е нарочно или не.

Името на Чипмънк Хънк идва от животинки от семейството на катериците, носещи звучното и красиво на български име бурундуци. Ако трябва буквално да преведем името му, би било нещо като Бурундук Пича (този пост ще е голям автогол ако някога реша да кандидатствам за преводач…) Неговите способности са аналогични с тези на Squirrel Girl. Тъй като бурундуците са част от семейството на катериците, той може да разбира Типи и другите животински другарчета на Дорийн.

Добавянето на още хора в обкръжението на Дорийн й дава нови персонажи, с които тя да взаимодейства и се избягва монотонността тя да си говори само с Типи или Нанси.

2. Злодеят.

След като в първата история Дорийн се изправи срещу Галактус, сега злодеят е не по-малко силен и грандиозен – създание от скандинавската митология, наречено Рататоск. Ако не искате спойлери, не търсете в Уикипедия името. Интересното е, че за да може да разбере повече за своя опонент Дорийн прави точно това. Влиза в Уикипедия с надеждата да научи някоя от слабостите на Рататоск, понеже го няма в нейните спомагателно карти Deadpool’s Guide to Super Villains.

3. Срещата с Отмъстителите

777SQ

The Unbeatable Squirrel Girl #7

При заплахата от Галактус, Дорийн нямаше време и трябваше сама да се оправя, но сега опитва да намери помощ. Няма по-добро място за това от Кулата на Отмъстителите. До колко е успешна нейната мисия да извика на помощ Капитан Америка и компания да й помогнат ще оставя на вас да видите. Само ще споделя, че подобно на първата история с Галактус, когато тя заема костюма на Iron man и този път една от джаджите на друг герой се оказват временно притежание на Дорийн.

4. Коментарите в долната част на страницата.

Ситно написаните коментари от автора винаги ще са един от плюсовете в този комикс. Те придават едно по-лично отношение между писател и читател, разчупват динамиката на комикса и не на последно място са много забавни.

Минуси:

1. Прекалено много Тор и Локи

SQ8

The Unbeatable Squirrel Girl #8

Може би се досетихте, че щом ще има бой със скандинавски митични същества, няма как Тор да не е намесен. Макар че е логично Тор и Локи да са част от историята, според мен те изиграха прекалено голяма роля. Дорийн изглежда беше в ролята да занимава злодея, докато Тор и Локи измислят как да победят Рататоск, което кара Squirrel Girl да изглежда донякъде слаба в собствения си комикс.

Резултат 4:1

Съдейки по отношението плюсове-минуси, лесно можем да отсъдим, че тази история си заслужава да се прочете. Нови попълнения към кръга на Дорий, добър злодей и много забавни моменти.

Приятно четене!