Топ 7 песни, вдъхновени от комикси

Топ 7 песни, вдъхновени от комикси

11/09/2016 1 By Nacho

7. Paul McCartney and Wings – Magneto And Titanium Man 1975 г.

Не е тайна, че Пол Маккартни е голям комикс фен. Очевидно доказателство е песента на неговата група Wings – Magneto And Titanium Man. В нея лирическият герой се среща с Магнито и Титаниум Мен (нещо като Iron man от СССР), които се опитват да го убедят, че момичето, в което е влюбен планира да ограби банка.

Песента не става световен хит, но спечелва сърцето на Стан Лий, автор на двамата комикс героя от заглавието на песента, който я описва просто с думата „страхотна“.

6. Kinks – (Wish I Could Fly Like) Superman – 1979г.

Супермен е вдъхновил много песни. Може би трябва отделна класация само за това, а ако отнова аз я правя, I wish I could fly like Superman на The Kinks най-вероятно ще е номер едно. Вокалистът на групата и автор на песента споделя, че се е вдъхновил след като е гледал Superman: The Movie от 1978.

Песента разказва за един обикновен човек, който мечтае да стане Superman, за да реши проблемите си, а това е нещо, което, предполагам, всеки си е помислял поне веднъж.

5. Jim’s Big Ego – The Ballad of Barry Allen – 2003г.

Светкавицата – най-бързият човек на Земята. Колко би било яко да имаш тази способност, а? Е, според музикантите от Jim’s Big Ego тази сила е по-скоро проклятие, отколкото дарба. В тяхната балада за Бари Алън, те се опитват да погледнат света през очите на Светкавицата. Както за нас той изглежда супер бърз, така ние изглеждаме супер бавни. Представете си да живеете в свят, който се движи сякаш на забавен каданс. Бари Алън е героят на тази песен и ни разказва за това, как за него времето тече агозиращо бавно и как съжалява, че е бил в лабораторията през онази съдбовна вечер, когато е ударен от светкавицата, променила живота му.

Много интересен поглед върху персонажа! С удоволствие бих гледал епизод на The Flash, в който силите на Бари се повреждат и той постоянно се движи със свръх бързина, което кара светът около него да изглежда бавен.

4. Iced Earth – The Dark Saga – 1996г.

Няма да лъжа, че Iced Earth са по-високо в класацията повече заради количеството, отколкото за качеството. Те са посветили не една песен, а цял албум на Spawn.

Бандата се свързва с Тод Макфарлан (създателят на Spawn) с предложението да създадат песен за саундтрака на предстоящия тогава филм. Това не се случва, но Тод се съгласява да нарисува корица за албум на групата. Iced Earth решават, че щом Spawn ще е на корицата им, няма смисъл да се ограничават само с една песен и създават цял концептуален албум, посветен на комикса. Тод Макфарлан отначало не е фен на идеята, но все пак дава съгласието си.

Ако обичате да слушате музика, докато четете комикси, вече знаете какво да си пуснете, след като вземете пресния брой на Spawn следващия месец.

3. Ramones – Sheena Is a Punk Rocker – 1977г.

https://www.youtube.com/watch?v=vneIVy2BIIw

Sheena е комикс героиня, дебютирала през далечната 1938г. Тя е първият персонаж от женски пол със собствен комикс (според Уикипедия, така че може и да не е много вярно). Останала сирак, тя попада в джунглата, където се научава да комуникира с животни и да борави с различни оръжия. Така тя се превръща в Шийна – Кралицата на джунглата.

Как жена, отраснала в джунглата, може да е пънк рокерка, не знам, ама Ramones разбират повече, така че няма да споря.

2. Megadeth – Holy Wars…The Punishment Due – 1990г.

Megadeth черпят вдъхновение за втората част на песента от героя на MARVEL – The Punisher. Песента от едноименния дебютен албум на Megadeth – Killing is My Business… and Business is Good също е посветена на Наказателя, който е от любимите комикс герои на Дейв Мъстейн.

  1. Anthrax – I Am The Law – 1987г.

https://www.youtube.com/watch?v=9rVFi6qkPHE

За тази песен нямам какво да разкажа. Музикантите от Anthrax са големи комикс фенове и са посветили песен на Judge Dredd, който с две думи е супер полицай. Другите песни в класацията са или твърде специфични, че да не се харесат от хора, нечетящи комикси, или твърде бегло повлияни от комикс герои, че можеш да не го разбереш. I Am The Law е в златната среда, макар и очевидно да е посветена на комикс герой (обложката на сингъла е с Judge Dredd), песента е толкова яка, че дори да не знаеш кой е той, можеш да й се насладиш. Затова I Am The Law е най-добрата песен, вдъхновена от комикс!