Успяха ли „Защитники“ да защитят очакванията на зрителите?(Спойлери)

Успяха ли „Защитники“ да защитят очакванията на зрителите?(Спойлери)

27/02/2017 0 By Петър Бойчев

Преди време ви показахме трейлъра на „Защитники„- първият филм за супер герои на Русия

В петък отидох с огромни очаквания на филма „Пазителите“, така го преведоха в България.

Първо ще изкажа големия минус лично за мен, а именно това, че филмът се излъчваше с английско аудио.

Не мога да приема тази анти руска политика в нашата родина, дублажа на английски беше меко казано ужасен, а колко по-добре щеше да е с оригинално руско аудио!
Но нека спра до тук с тази тема, че може да говоря още много по нея.

Eдно кратко резюме за начало.

По време на студената война в СССР започва тайна програма наречена „Патриот“. Нейната цел е създаване на супер войници чрез изменяне на ДНК(познато).

Избират се хора от всички краища на съюза,а целта им е да защитават нацията при евентуална свръхестествена заплаха.

Един от главните ръководители на проекта е Август Kуратов, който създава и една машина „модул 1“ чрез, която  може да управлява всякаква техника, от отваряне на механични врати до хеликоптери.

Няма да разказвам подробно, все пак трябва да гледате филма, но на по-късен етап той става и злодея.

Връщаме се в наши дни, Август решава да стане господар на света(като всеки друг лошко) и създава нова по-мощна версия на „модул 1“ наречен „модул 2″(логично) с негова помощ иска да управлява секретен боен сателит ,с който може да унищожи цял град за секунди.

Русия и целия свят се нуждае от защита и организацията „Патриот“ възлага трудната задача на красивата руса майорка Eлена Ларина да открие пазителите и да ги убеди да се обединят и спасят всички.

Тя успява и формира екипа герои.

Ксания(водната-невидима жена), Арсус(човека- мечка), Кхан(бързака с големите мечове) и Лерник(човека, който контролира камъните и не само) -той също се явява и нещо като лидера на групата.

Но стига толкова спойлъри!

Филма не залагаше на революционен сценарии, имаше доста познати неща от други подобни филми, но имаше и някой интересни моменти в житейската хронология на героите.

Това са темите, които ни карат да се замислим искаме ли да сме на тяхно място и добре ли е да си свръхчовек в действителност…

Безсмъртието, което разрушава естествения жизнен път, яростта и последиците от не контролирането на супер силата и не на последно място саможертвата в името на любимият човек са нещата, които дават храна за размисъл на зрителя…

Но във всичко друго останалото не успя да ме очарова и спечели.

Нормални битки, които бяха леко лишени от детайлност, слабата компютърна графика още повече намаля и малкото удоволствие от екшъна. Единствено човека мечок имаше добри моменти другите герой бяха мудни и не разкриха много от способностите си.

В крайна сметка нашите герои победиха с помощта на Елена която им разкри много важна информация за скритата им обща способност, която не беше никак впечатляваща и атрактивна както в други филми…

Края на битката(ако може да я наречем така)беше меко казано претупан  стил  нека свършим  по-бързо 🙁

Финалните кадри на филма са на щастливите герой и майорката, която им благодари и казва:

-Открихме още пазители…

Това оставя вратичка на създателите на филма за втора част, но дали ще има е друг въпрос….

Като цяло филма не е това, което аз очаквах. Трейлърите ме караха да очаквам нещо доста по-добро, но все пак всеки има свое виждане за нещата моя личен съвет е ако можете да го гледате с руско аудио!