Пълнометражни DC анимационни филми през 2017та

Пълнометражни DC анимационни филми през 2017та

08/01/2017 1 By kiril dimanov

Първите дни от 2017-та вече изминаха и е време да погледнем какви супер геройщини ни очакват през нея. Ясно е, че ще има много филми, които да гледаме, комикси за четене и други такива благини, но да не забравяме и анимациите. Днес ще проследим какви пълнометражни анимации ни очакват от DC. През годините те са ни предлагали едни от най-качествените анимационни продукции, но в последно време това качество е под съмнение. По мое лично мнение  The Son of Batman, Batman: Bad Blood и Batman vs Robin са доста, ама доста посредствени. Повече за моите любими DC пълнометражни анимации има ето тук.

Но нека да видим дали пък нещата, приготвени ни от DC за 2017-та, няма да ни изненадат приятно! Започваме с Justice League Dark, който ще бъде пуснат в дигитален формат на 27-ми януари 2017 и на 7-ми февруари на DVD и Blu-ray формат. Анимацията е адаптация на комикс серията Justice League Dark от поредицата The New 52. Екипът се състои от майстори на мистичните изкуства и магиите и свръхестествени герои като Джон Константин, Затана, Deadman, Демонът Етриган, Swamp Thing и други! Тяхна цел е да се борят срещу зли магически заплахи, тъй като Justice League не разполагат с необходимите знания и сили в тази материя. В анимациония филм екипът ще бъде сформиран от Батман, защото… ами защото трябва да има напъхан Батман вътре! 😉 Трейлър и малко повече информация ще намерите тук. А скоро ще се запознаем и по-подробно с членовете на екипа, така че следете ни!

Продължаваме с един от най-чаканите от мен анимационни филми, а именно Lego: The Batman Movie! Toй ще влети в кино салоните на 10ти февруари, 2017-та. Филмът е spin-off на The Lego Movie и е част от същата вселена. Тук на Батман му  предстои тежко предизвикателство – да отгледа и  тренира сирака Дик Грейсън, който по-късно ще се превърне в Робин! Комедията е на лице, при това е подходяща за всички възрасти! Да не говорим и колко Лего комплекта ще продаде! 😀

Следваща спирка е още един пълнометражен анимационен филм от поредицата на DC, който ще бъде пуснат директно в дигитален формат, DVD и Blue Ray – Teen Titans: Judas Contract. Базиран по едноимения комикс от 1984-та, този анимационен проект бе обявен още през далечната 2006-та, но за нещастие не видя бял ден. Ако този път всичко върви наред, се очаква да го гледаме през пролетта на 2017-та, но няма ясна дата за сега. Комискът разкава за сблъсъка между екип Teen Titans и техния най-голям враг Deathstroke (да, оригинално в комиксите той се появява като техен злодей, а не на Батман, още по-малко пък на Green Arrow) и, повярвате ми, битката си струва да бъде анимирана!

Последната обявена от DC пълнометражна анимация е “Batman and Harley Quinn”. Това ще бъде оригинална история, не базирана на някой комикс. Без съмнение опит да се спечели някой и друг долар в лицето на Батман и Харли. Лошо няма, ако историята е добра. За нея обаче все още не се знае нищо, освен че сценарият ще бъде написан от Брус Тим – създателят на “Batman The Animated Series”, “Superman The Animated Series”, “ Batman Beyond”, “ Justice League”, “Justice League Unlimited” както и няколко от пълнометражните анимации от поредицата. И да не забравяме, че той е и ко-създател на Харли заедно с Пол Дини! Така че тези факти малко ме успокояват. По график анимацията трябва да излезе през лятото на 2017-та, но и тук точна дата все още няма.

 

И разбира се не забравяйте, че въпреки обявените официално дати, винаги има шанс някоя от тях  да бъде променена от компанията дори  в последната минута. Но за сега това са плановете на DC за анимационните пълнометражни продукции. По-нататък ще погледнем и Марвел, въпреки че тяхната сила не е в тази сфера. И те обаче готвят някои интересни анимирани проекти!

Коя  анимация ви грабва интереса най-много? Споделете в коментарите тук или на фейсбук-страницата ни!