Arrow vs. Alyas Robin Hood!

Arrow vs. Alyas Robin Hood!

04/09/2016 0 By kiril dimanov

Чували ли сте за ”Alyas Robin Hood (Alias Robin Hood както ще го наричат на английски)? Не? Спокойно, до скоро и аз не бях. Оказва се, че това е името на предстояща филипинска теленовела (или TV драма както ги наричат сега). Ще я излъчват по филипинския телевизионен канал GMA Network и ще е с участието на Dingdong Dantes… Нямам представа кой е това и как трябва да се произнася името му, за това ще го оставя на латиница, но той бил голяма звезда на Филипините.

dingdongdantes_8759C24773AB4C158B863D247A1E33FC

Усещам как към мен с триста километра в час се задава въпросът „Защо ни занимаваш с това”? Защото този филипински  сериал е предизвикал доста негативни реакции от страна на феновете на сериала „Аrrow”, както и от Стивън Амел, който изпълнява главната роля там. След излъчването на първия трейлър на „Alyas Robin Hood”, голяма част от зрителите са били вбесени, защото по вид и усещане теленовелата подозрително напомняла “Arrow”. Плагиатство? Може би да, може би не!

alyas-robin-hood-may-bagong-hero-na-paparating

От филипинския телвизионен канал твърдят, че няма подобно нещо, тъй като сюжетът на тяхното шоу е много различен. Главният герой е адвокат от средна класа, който бива обвинен в престъпление, което не е извършил. В търсене на истината той започва да помага на хората в беда. И точно като Робин Худ краде от богатите, за да дава на бедните. Как и защо ще използва лък, стрели и качулка още не е ясно. Според мен двата сериала наистина ще имат коренно  различни сюжети, но не може да се отрекат визуалните прилики между тях. Нека да погледнем първия тийзър на „Alyas Robin Hood”.

Най-ярко впечатление прави появата на логото с форма на връх на стрела, досущ като това на “Arrow”. Само два дни  след това от телевизията пуснали нова версия на тийзъра, без поява на логото. За сметка на това, ако се загледате внимателно, около първата секунда се вижда как главният герой има на очите си зелен грим като този на Оливър Куин в първия сезон на „Arrow”. Но в момента, в който героят сваля качулакта си, гримът е изчезнал.

На въпроса какво смята за приликите между двата сериала, Стивън Амел (Оливър Куин) отговорил, че няма представа за какво ще се разказва в „Alyas Robin Hood” и, че не го и интересува, но… определено му изглеждало познато! 🙂 

Във всеки случай няма как да преценим, преди да излезе повече материал, който да видим. А ако историите наистина са различни, тогава лично аз не виждам проблем. Не като в комиксите всяка история и персонаж да са абсолютно оригинални. За едни вдъхновение, за други плагиатство! 🙂

Какво е вашето мнение? Пишете ни в коментарите!