The Batman няма да бъде режисиран от Бен Афлек

The Batman няма да бъде режисиран от Бен Афлек

31/01/2017 0 By kiril dimanov

С голяма тъга на сърцето ви съобщавам тази новина, Супер Герои! Плановете за „The Batman“ бяха да бъде режисиран от Бен Афлек, както и той да изпълни главната роля. За съжаление обаче Бен се оттегля от режисьорския стол за проекта. Ето и официалното изявление на Афлек:

„Има герои, които заемат специално място в сърцата на милиони хора. Тази роля изисква концентрация, страст и най-добрата актьорска игра, на която съм способен. Стана ясно, че няма да мога да осъществявам двете на необходимото ниво. Заедно със студиото решихме да намерим режисьор, който да ми помогне за този огромен филм. Все още участвам, все още разработваме филма, но вече търсим нов режисьор. Продължавам да бъда крайно отдаден на този проект и нямам търпение феновете да видят резултата“.

Лично за мен това е голяма загуба. Говорете каквото искате за актьорските му качества, но Афлек вече няколко пъти  се е доказвал като страхотен режисьор (ако не сте гледали „Арго“ и „Градът“, много сте изпуснали) и донесе торба награди на Уорнър Брос. Смятам, че режисьорските му умения щяха да създадат чудесен филм за Батман, а пък и Бен е отявлен фен на героя и комиксите. Но да погледнем положително – поне той  все още остава като изпълнител на главната роля,продуцент и продължава да работи по сценария! Ще продължавам с интерес да следя как се развива проектът и се моля за добър нов режисьор!