Очаква ни Aniventure Comic Con

Очаква ни Aniventure Comic Con

17/03/2017 0 By kiril dimanov

Радостни възгласи се чуват на всякъде,защото тази седмица разбрахме, че таз годишния Aniventure ще се обедини с Comic Con! А ето и малко повече информация за събитието:

След 11 години история, изпълнена с аниме, манга и японска култура, организираният от клуб Nakama фестивал – Aniventure, обединява сили с най-новото за България, но добре познато на всеки фен на комикс културата по света събитие – ComicCon. То ще бъде организирано от KEY Events и голяма част от екипа, стоящ зад най-голямото младежко събитие в България – ON! Fest, чието последно издание беше през 2013-а година.

Очаквайте най-известните Cosplay гости в историята на Aniventure, както и вече традиционните Cosplay и арт конкурси, зони за аниме и манга, k-pop, настолни игри, лекции и панели с чуждестранни гости и много нови за събитието атракции! За първи път в България ще видим полската звезда – Calypsen Cosplay, печелила куп отличия от международни състезания.

ComicCon зонатаще ни срещне с актьори от любими сериалиблагодарение и наHBO, които са основни партньори н афестивала. Първото потвърдено име е това на Tom Wlaschiha,изиграл една от ключовите роли в сериала Game of Thrones, тази на The Faceless Man – JaqenH’ghar of Braavos.

Цели 2500 квадратни метра ще бъдат отделени за най-голяматагейминг зона правена у нас и подкрепена от OMEN by HP, Desktop.bg, Ozone.bg и Gaming Gear. Тяще приеме едни от най-добрите геймъри от Източна Европа на голямата си сцена, а допълнителни турнири с големи награди ще бъдат организирани и за всички желаещи да премерят сили в турнири по игри като CS:GO, League of Legends, FIFA и много други.

По традиция ще видим и едни от най-добрите графити артисти от цял свят с много мастъркласове и workshop зони за по-малките.

Всичко звучи страхотно и съм сигурен, че до тогава ще бъдат обявени още много супер изненади. Надявам се само, че на Comic Con частта наистина ще бъде отделено подобаващо внимание с комикси и супер герои, защото лично  аз не се вълнувам чак толкова от звездите от Game of Thrones. Важното обаче е, че първата крачка към подобни  събити вече е направена!