Комикс Ревю: „Отмъстителите: Разединени“

Комикс Ревю: „Отмъстителите: Разединени“

20/12/2020 1 By Петър Бойчев

Време е да напиша и тази статия. Не очаквах 7-мия графичен роман от колекцията на Марвел да ми хареса толкова много. И съжалявам, че толкова се забавих с прочитането му.
Отмъстителите: Разединени е една доста странна и различна история за хората, които очакват да видят това което са виждали в MCU.
Браян Майкъл Бендис е написал един настина интересен сценарий.
В него има много обрати. Читателите(както и героите) мислят, че знаят какво се случва, но нещата са по-сложни от колкото всички предполагат.
Предполагаемо мъртъв приятел се връща, но се оказва, че не е за добро. Още в тази изненадваща поява нещата се объркват и на всички им става явно, че нещата тръгват на зле за Отмъстителите.
Стари врагове, както от земята така и отвъд нея се появяват един след друг. Бедите също нямат край.


И когато екшънът и суматохата са във вихъра се оказва, че нищо не сме разбрали.
Врагът е друг. Познат на всички, толкова много познат, че го наричаме приятел…
Интересното е, че докато се водят много спорове и се разкриват мотивите на виновника за всичко това, ние се срещаме и с много други персонажи, които са част от отбора на героите.
Но за съжаление в тази ситуация няма да разберем много за тях(ако вече не ги познаваме). Прочитаме по една-две фрази и с това всичко свършва. На фокус отново са най-видните персонажи.
Но аз все пак се наслаждавам с удоволствие на шарените страници, изпълнени с герои.


Артът, дело на Дейвид Финч е настина динамичен понякога пъстър, но на моменти и мрачен. По този начин художникът с лекота ни предава обстановката, в която са нашите герои.
Аз много го харесах и прелистих няколко пъти страниците отново, за да му се нарадвам. Трябва да отбележа, че между кориците има няколко арта и това е поради причината, че има препратки към други поредици от предисторията на персонажите.

Ако ви е интересно може да откриете имената на художниците в първите страници на книгата.
От страна на превод и изпълнение нещата са отлични. Шрифтът е четлив и диалозите се четат бързо без затруднение, това може да видите и в снимките към статията.


Радвам се, че тази история е част от колекцията и се надявам в идните броеве да имаме възможност да опознаем още персонажи, за които не знаем много и често са в страни от фокуса на масовия комикс читател в България.