DC се прероди!

DC се прероди!

17/08/2016 0 By Nacho

Преди месец DC ребуутна вселената си с комикса DC Rebirth и сложи край на серията New 52. Това е добро време за новаци като мен да навлязат в света на осмото изкуство. И така… SPOILER ALERT!

Историята се води от Светкавицата Уоли Уест (Wally West) . Той е погълнат от The Speed Force (не помня как го превеждаха на български) и се опитва да се свърже с реалния свят. За тези от нас, които не го познават, Уоли разказва историята си – как като малък го удря светкавица и как се превръща в помощник на Светкавицата Бари Алън (Barry Allen).

Wolly childDC Rebirth

Дълги години помага на Бари, докато в крайна сметка неговият ментор умира, спасявайки света. Flash deth
DC Rebirth

Така Уоли поема ролята на Бари и се превръща в Светкавицата. Дълго време Бари е смятан за мъртъв, но като по чудо той се завръща. И за кратко всичко изглежда прекрасно. Но когато Бари използва силите си, за да се върне назад във времето и да предотврати убийството на майка си, се получава ефект на пеперудата, който променя историята. Това събитие се нарича Flashpoint и води до създаването на New 52 серията.

Вместо Брус Уейн да оцелее след смъртта на родителите си и да се превърне в Батман, оцелелият е баща му и той облича черния костюм. По някакъв начин се променят и историите на всички други герои. Приятелства, любовни истории… сякаш никога не са се случвали. Единственият, който помни светът какъвто е бил преди Flashpoint, е Уоли. Но той не вярва, че всичко това се е случило само заради действията на Бари, а смята, че някой друг също има пръст в случилото се.

Уоли опитва да се свърже с някого от истинския свят – Батман, професор Палмър (Аtom) и много други, но никой не го помни, дори съпругата му Линда. В крайна сметка успява да се свърже с някого – неговият ментор Бари Алън.

rebirth-wallyDC Rebirth

Уоли успява да се откъсне от The Speed Force, но въпросът кой стои зад всичко остава.

Имайки предвид, че не съм чел почти нищо преди този комикс на DC, съм сигурен, че изпускам много детайли, които биха направили впечатление на старите фенове. Имаше много персонажи, които никога не съм виждал, но се надявам да ги поопозная в бъдеще. Но колкото и да съм незапознат с комиксите, разпознах откъде е тази значка от финалния панел:

batman-finds-the-comedians-pin-4.pngDC Rebirth