Подготвя се Rated R анимационен филм по Watchmen

Подготвя се Rated R анимационен филм по Watchmen

22/04/2017 0 By kiril dimanov

Преди няколко дни от DC oбявиха, че се подготвя “rated R”  анимационна адаптация по комикса „Watchmen“ на Алан Мур и художника Дейв Гибънс. Комиксът вече бе адаптиран за голям екран през 2009та във филма, режисиран от Зак Снайдър, а DC са правили и motion comics версия, която ще ви оставя да проверите ето тук. Лошото при нея обаче е , че всичко е озвучено и разказано от един мъжки глас… дори женските персонажи. Това лично мен малко ме подразни, особено имайки предвид, че други motion comics продукции ползват по няколко гласа.

Големият въпрос е има ли нужда от тази анимационна адаптация? Аз лично смятам, че филмът на Зак Снайдър бе достатъчно добър и много близък до самия комикс. Краят му беше единствената по-голяма разлика и остави феновете разделени на два фронта, но в никакъв случай не направи филма лош. Част от комикса, която липсваше, бе и историята, която едно малко момче чете под формата на комикс наречена   “ Tales of the Black Freighter“ но тя пък бе анимирана по-късно. От друга страна може анимационият формат да ни покаже страна, която Снайдър не е уловил особено, кой знае.

Това ще бъде поредният опит на DC за “rated R” анимация след не особено сполучливата адаптация на “The Killing Joke” и доста по-добрата „Justice League Dark“ Лично аз ще съм любопитен  да видя какво ще излезе от тази продукция, защото, въпреки че в последно време качеството на тези анимационни филми да не е каквото беше в началото, то те в никой случай не са и за подминаване.

А ето и малко повече информация за самия комикс – действието в “Watchmen” се развива в алтернативна реалност , която доста наподобява модерния свят през 80те години на 20ти век. Основната разлика е присъствието на супер героите, разбира се. Тяхното съществуване променя коренно развитието на събития като войната във Виетнам и президентската кариера на Ричърд Никсън – САЩ печелят войната през 1971ва, а Никсън  е все още президент. Супер героите в света на „Watchmen” нямат супер сили, а са по-скоро маскирани борци с престъпността, с изключение на Доктор Манхатън, който притежава свръхчовешки сили. През 1977та чрез закон е забранено на маскираните герои да продължават да действат като  такива, в резултат на което повечето от тях са принудени  да се оттеглят. Само Доктор Манхатън и ветеранът – герой на име Комедианта продължават да работят като правителствени агенти, а друг на име Роршах продължава да е супер герой, въпреки че е незаконно. Но през една спокойна вечер на 1985та година се случва нещо, което ще промени света завинаги…

И така какво смяте вие? Искате ли да видите тази бъдеща анимация или филмът ви  е достатъчен? Споделете смело мнението си в коментарите!