Emerald City / Изумрудения град

Emerald City / Изумрудения град

17/10/2017 0 By Петър Бойчев

Магия или наука, класика или иновативност в новия сериал на NBC, базиран по разказа за  Вълшебникът от Оз.

Идеята на тази статия не е да Ви разкажа първите няколко епизода на този сериал, а по-скоро да раздразня любопитството Ви.
Сигурен съм, че всеки е гледал поне една интерпретация на произведението на Лиман Франк Баум и всеки, ако не друго помни поне главните герои и основата на сюжета.
Малката Дороти от Канзас и нейното куче на име Тото са отнесени от торнадо…
Те попадат на странно място и се срещат с Плашилото, Тенекиения човек и Страхливия лъв.
Заедно тръгват към Изумрудения град с надеждата да получат това, от което имат най-голяма нужда: мозък, сърце и смелост, а главната героиня пътя към дома.

Може ли тези персонажи да се трансформират до такава степен, че да впечатлят съвременния презадоволен от филми и сериали зрител?
Аз мисля, че може и то до такава степен, че да ти се иска по-скоро да излезе следващия епизод.

(до момента 6 бр.)
Може мнението ми да е субективно, но лично аз скоро не бях се впечатлявал толкова от сериал, който да не е с лесно разгадаем сюжет.


Накратко казано в този интересен нов вариант на историята за Дороти по-много интересен и оплетен начин са преплетени историите и съдбите на героите, като историята на всеки ни се подава на малки порции и често я преглъщаме с изненада.

Един от главните аспекти във филма е нещо, което го има и в нашия реален свят.
Битката между два типа хора: тези които разчитат на технологията и тези които използват магията(в нашия свят религията) за постигането на своите цели.
Както винаги в цялата тази каша има и любов, която се бори за своето място в този странен свят, но дали ще победи е още рано да разберем.

Лично аз се надявам сериала да запази енергията си дълго и да не разочарова феновете си, както повечето в последно време.