Gotham by Gaslight ще е следващият анимационен филм на DC

Gotham by Gaslight ще е следващият анимационен филм на DC

09/07/2017 0 By kiril dimanov

Остава съвсем малко до излизането на анимациония филм „Batman and Harley Quinn„, а ето, че вече знаем и коя ще бъде следващата комиксова адаптация- „Gotham by Gaslight“!

Tози анимационен филм ще е адаптация на едноимената комиксова история от 80те, която се развива извън основната вслелена на DC, тоест е алтернативна история от така наречената поредица Elseworlds. Всъщност, „Gotham by Gaslight“ е първата такава история и  е писана от Брайън Аугустин и рисувана от създателя на Хелбой, гениалния Майк Мигнола. Историята се развива по време на подобие на Викториянската ера, където Батман трябва да намери и залови легендарният убие Джак Изкормвача! По-късно историята се сдобива и с продължение писано отново от Аугустин, но този път рисувано от Едуардо Барето.

Тази новинам ерадва изключитлно много поради няколко причини: първо, „Gotham by Gaslight“ е страхотна алтернативна история(а аз ги обичам много), която заслужава своя анимирана адаптация; второ, това означава, че най-сетне ще получим анимационен филм, който не е част от навързаната анимационна вселена, която DC изгражда от „Justice League War“ насам с няколко изключения. Това за мен си  е като  завръщане към по-ранните им анимационни филми, които просто  адаптираха затвърдили се във времето комикс истории без да ги вплитат в една вселена. Дано да се получи добре!

А сега вие ми  кажете радва ли ви новината? Чели ли сте „Gotham by Gaslight“? А ако не сте, ДЕЙСТВАЙТЕ! 😉