Helstrom-новият Марвел сериал по Hulu

Helstrom-новият Марвел сериал по Hulu

27/07/2020 0 By kiril dimanov

Макар и в онлайн вариант, San Diego Comic Con продължава пътя си напред. И ето, че вече видяхме трейлър за нов сериал на Hulu, базиран по комикси на Марвел- Helstrom. Нека първо погледнем трейлъра, а след това ще се запознаем накратко с персонажите от комикса.

Излгежда доста добре и най-вече различно от типичния стил на Марвел. Но това е така и в комиксите. И така семейство Хелстром се появяват за пръв път през 1973та година, създадени от Рой Томас и Гари Фридрих. Членовете на това семейство са:

Деймън Хелстром- известен като „The Son of Satan“ в комиксите, Деймън е син на нормална жена и самият Дявол. Той израства разкъсван между двата свята, докато накрая се заклева да използва наследените си адски сили в служба на доброто. Белегът-пентаграма на гърдите му е ярко доказателство за адските му дарби и се надявам, че в шоуто той се крие някъде под ризата на Деймън;

Ана Хелстром-сестрата на Деймън известна още като Satana Helstrom в комиксите. Aна е по отдадена на тъмната си страна, за разлика от Деймън и дори е „учила“ в Ада при баща си. Това обучение включва вещерство, придобиване на сили от реликви на смъртта и как да използва силите си на сукубус, изсмуквайки жизнената енергия на жертвата си.

Виктория Хелстром– майката на Ана и Деймън. Виктория се влюбва и жени за Дявола без да знае, че това всъщност е той. Огромна разлика в комикса в сравнение с това, което виждаме в трейлъра е, че малко след раждането на адските си деца, тя полудява и умира. В трейлъра си изглежда съвсем жива, но сякаш е обсебена…и много зловеща!

Marduk Kurious– „скъпият“ татко на семейството. В комиксите той всъщност е демон на име Marduk Kurious, който е владетел на едно от измеренията на Ада, но за хората от нашия свят е известен просто като…ами Сатаната или Дявола…или Луцифър, вие си изберете. За сега в трейлъра изглежда сякаш децата му не знаят кой всъщност е той, което е интересна концепция.

В трейлъра виждаме и още няколко персонажи от комикса като Caretaker, член на мистична организация на име The Blood и пазител на древна реликва. Така е в комикса, но съдейски по трейлъра версията му тук ще е малко по-различна. Виждаме и доктор Луис Хейстингс, която в комиксите е окултен експерт и ментор на Деймън.

Ще се запознаем по-подрбно с тях след като шоуто започне, но лично аз се радвам да видя, че Hulu са бръкнали толкова надълбоко в кацата с комикси на Марвел за да измъкнат нещо по-различно и доста забравено. Смятам, че ще се получи добре имено поради по нетипичния тон на комикса, който изглежда ще бъде издържан и тук. Ще видим 😉