И новото име на Iron Man e…

И новото име на Iron Man e…

23/08/2016 0 By kiril dimanov

След като миналия месец научихме, че Тони Старк, известен още като Iron Man, ще отстъпи ролята и бронята на младото момиче-гений Рири Уилямс, вече знаем и името, което тя ще ползва!

Рири влиза в нова броня, по свой модел, и ще се нарича Ironheart. Комиксът пък ще започне да излиза от ноември 2016-та година. riri.JPG

Писателят Брайън Майкъл Бендис (Ultimate Spider-man, Jessica Jonnes, International Iron Man и много други) и художникът Стефано Касели поемат работата върху предстоящата поредица, а идeята като като цяло е на Бендис. Относно новото име Бендис казва следното: „ Iron Woman звучеше твърде старомодно за някои от нас (останалите членове на редакторския екип).  Iron Maiden пък щеше да ни докара проблеми в съда. Джо Кесада (дългогодишен редактор в Марвел) хареса Ironheart, след като му разказах каква история съм планирал за персонажа. Името е показателно не само за душата на героинята, но и за цялата поредица за Iron Man. Тони облича бронята си за пръв път, за да спаси сърцето си. Рири я облича поради  различни причини, но все пак свързани със сърцето й.”

rrrr

Не за пръв път Марвел поставят в ролята на някой от известните си герои друг човек – без значение пол и раса. Така че според мен не бива да сме коне с капаци , които бързат да ритат срещу новостите, а първо да им дадем шанс. Нека първо излязат няколко броя, да прочетем  историите и да видим дали ще са добри, вместо да ги заклеймяваме. Ако не са, то тогава вината е на писателите, а не на персонажа, бил той, мъж, жена, бял, черен и т.н.

Както казах, това не се случва за пръв път – ролята на Iron man е била поемана от други хора, няколко пъти, още от 60-те години насам.  И да не забравяме Сам уилсън, който до скоро заместваше Стийв Роджърс като Капитан Америка, Камала Кан като Ms. Marvel, Джей Фостър като Тор, Майлс Моралес като Spider-man, Амадеус Чо като Хълк. Всички те, както и още много други, са ясен знак, че Марвел се опитват да поемат в нова посока и да направят нещо различно с персонажите си.  А в това няма нищо лошо, стига да бъде добре реализирано.

В крайна сметка важно е сърцето на героя,  а не полът и етносът му. Да й дадем шанс, пък ще видим!😉

Пишете ни в коментарите какво смятате за новото име и за цялата идея въобще!