Кратко представяне: X23

Кратко представяне: X23

22/01/2017 4 By kiril dimanov

До премиерата на “Logan” не остава много време, за това ще го използваме максимално като го посветим на информация за Wolverine и компания!

Днес смятам да се запознаем с Лора Кини известна още като X23! От финалния трейлър на “Logan” вече съвсем ясно се вижда, че момичето, което Лоуган се опитва да спаси, е тя, така че моментът е напълно подходящ! 😀

Любопитното при Х23 е, че тя е един от онези персонажи, които всъщност не правят своя дебют първо в комиксите и после на екрана, а обратното! Лора Кини е създена от сценариста Крейг Кайл за анимационния сериал “X-Men:Evolution” – вторият анимационен сериал, посветен на известните мутанти, и който, макар да е различен от добре познатата ни класика от 90те, всъщност никак не е лош… но друг път за него. Та, Х23 се появява именно там за пръв път, след което бива толкова добре приета от феновете, че през 2004та се пренася и в света на комиксите… точно като Харли Куин! 😉  Х23 получава своя мини серия от 6 броя, one-shot брой, появява се в още куп истории, свързани с мутантите, и естествено в момента тя е горд носител на името Wolverine след като пое щафетата от Логан, след като той загина в “The Death of Wolverine”. И се справя доста добре, така че ви препоръчвам да прочетете поредицата “All New Wolverine”!

А ако пък искате да изгледате епизода-дебют на Х23, то той е епизод 41 и се казва…ами Х23, разбира се! И като съм тръгнал, ето и другия епизод с нея! 😉

Най-важното, което ви трябва да знаете за нея обаче е, че тя е клонинг на Логан…тоест си е негова женска версия. Създадена е от доктор Дебора Рисман, която работи за Хидра, и която й дава кодовото име Х23, тъй като преди нея има още 22 опита, но всичките неуспешни. Х23 е лишена от нормално детство, постоянно е наблюдавана в лабораторията и е подложена на ежедневни тренировки, за да осъвършенства уменията си на машина за убиване. Не е нужно да ви казвам, че това прави Х23 самотна и озлобена. Когато навършва 12 е подложена на процедурата за сливане на скелета й с неразрушимия метал адамантиум – също като при Wolverine. Останалото ще си догледате сами в епизода 😉

 

Комиксовата й версия има някои разлики, разбира се. Там топ секретна организация получва задачата да пресъздаде експеримента за сливане на скелет с адамантиум. Но поради липса на подходящи кандидати организацията поема в нова посока – доктор Сара Кини е наета да създаде клонинг на Wolverine. Има обаче един проблем – единствената проба от ДНК на Логан е повредена и д-р Кини не може да извлече Y хромозом, за това предлага да създаде женски клонинг. Предложението и е отхвърлено, експериментите продължават с 22 провалени опита, но Кини опитва зад гърба на началника си да сложи Y хромозом на 23ят ембрион. За наказание тя трябва да се превърне в сурогатна майка на ембриона. В продължение на 9 месеца всяко действие на д-р Кини е под наблюдение, докато накрая тя ражда Х23! Тук обаче, Лора не е подложена на сливане на скелет с адмантиум. Единствено ноктите й са изтръгнати, обвити в метала и вкарани обратно в тялото й. Това е основното около произхода на Лора – каква версия ще видим във филма ще разберем на 3ти март.

А сега да обърнем внимание на силите на Х23. Тъй като тя е клонинг на Лоуган, не е учудващо, че тя притежава и неговите сили – ускорени регенеративни способности, които я лекуват от всякакви  рани, болести и разбира се забавят стареенето й. Лора притежава и изострени животински сетива, подобрени рефлекси, скорост, сила и издържливост. Обучена е да борави с всякаъв вид огнестрелни оръжия и експлозиви, владее няколко вида бойни изкуства и като цяло си е съвършена машина за убиване!  Да не забравяме и ноктите й! За разлика от Wolverine, Х23 има две остриета, които излизат от ръцете й и едно излизащо между пръстите на краката и.

Като  характер Лора е доста затворена в началото, поради израстването и обучението си в лаборатория. Разбира се характерът й е близък и до този на Лоуган – тъй като е негов клонинг той поема ролята на нейн баща. Двамата често говорят и действат като баща и дъщеря, а и Лоуган наистина държи на нея и се опитва всячески да я защитава…, въпреки че тя може да се оправя и  сама! 🙂  Имат си и дърпания , естествено, няма как!

В общи линии това е тя -„дъщерята” на Wolverine и негов доста достоен заместник в момента. Дали пък няма да го замести и във филмите, след като Хю Джакман окачи ноктите на стената? Предстои да видим!