Max Steel-нещо ново или кратък преразказ на анимационния сериал

Max Steel-нещо ново или кратък преразказ на анимационния сериал

19/01/2017 0 By Петър Бойчев

Вече филма на, който преди време Ви показахме трейлъра  е факт, но какво знаехме за Макс Стийл преди да гледаме филма?

Може би нищо, но това не е нова история. Има сериал, но не игрален а компютърна анимация…

Създаден още през началото на 2013г.

Той разказва за момче на име „Максуел Макграт“,който е на 16г. Той започва един нов живот с майка си, когато се премества в малък град на име Copper Canyon. Там Макс започва всичко oотначало- ново училище,създава нови приятели и се сдобива с нови врагове. Малко след това  незнайно как започва да генерира мощна енергия наречена „TURBO Energy“(Турбо Сила). В следствие на новата му сила около него започват да се взривят различни неща.

Ужасеният Макс, търси помощ от стар приятел на баща си, който в момента ръководи N-Tek, тайна организация работеща в сферата на научноизследователска дейност.
Това е логичен ход за Макс, защото в N-Tek е работел баща му, който загива при странни обстоятелства.

Няма да продължавам с разказа, все пак трябва да изгледате филма или сериала за да разберете цялата история и да опознаете всички персонажи сами…
Създателите на филма  са се постарали да не се отклоняват много от класиката, явно са очаквали, че това е добрата комбинация за успех.


Костюма/Бронята на Макс е много близка до оригинала, малкият извънземен приятел Стийл също е не много различим от анимирания си ваиант. Естествено всичко е леко подобрено и напастнато според новите тенденции в киното(по бляскаво и с повече ефекти).

Злодеите са направени  също по тази формула, всичко е добре, но до тук…
Сценария се движи сравнително бавно до средата на филма, което от една страна е добре, опознавате героя, но за жалост той не показва много от историята си преди тези събития.

Романтичните сцени те карат да получиш чувство за умиление към героите и точно тогава започва действието.Лично за мен всичко беше много бързо, може би защото знам за какво става дума и исках повече, но може би това е ход за следващ филм.

 

В крайна сметка има битка между злодея и Макс, но не очаквайте нешо грандиозно като в Отмъстителите на пример.

Тук разкриването на многото тайни е по-интересния елемент, които всъщност наистина за повечето зрители ще са неочаквани и ще накарат хората да се шокират и изненадат

Всичко води към следващ филм, но дали ще има поне за момента няма информация.
Като кратък извод за филма ще кажа:
Филмът не е най-епичния, не е и най-впечатляващия, но си заслужава за всички,които не го познават, а за тези(като мен) които знаят за какво иде реч ще им харесва, това че няма много разлики с оригинала, но със сигурност и двата типа герой ще искат да има втора част, защото историята на Мак Стийл не е доразказана…