Origin филм за Джокера с продуцент Мартин Скорсезе

Origin филм за Джокера с продуцент Мартин Скорсезе

23/08/2017 0 By kiril dimanov

DC отново поемат в нова посока с филмите си. Днес бе обявено, че се подготвя „origin“ филм за най-известния злодей на DC, а имено Джокера. Филмът ще е продуциран от не кой да е, а от самия Мартин Скорсезе! На режисьорския стол ще седне Тод Филипс(„The Hangover“), който също така и ще обедини усилия със сценариста на „The Eight Mile“ и „The Fighter“ Скот Силвър за написването на сценария.

Знам какво си мислите вече: Джокера не трябва да има „origin“ филм, това, че не знаем нищо  за миналото му е част от персонажа. И сте напълно прави, но тук идва най-важният момент за тази продукция- филмът няма да е част от общата филмова вселена на DC, а вместо  това ще бъде алтернативна история, както комиксите разказващи „else world“ истории.  Това, явно  е новата стратегия на DC и Уорнър- освен филмите от DCEU да има и филми с известни персонажи от комиксите, които да не са част от големия пъзел, а вместо  това да разказват своя отделна и оригинална история. Това от една страна ще обърка много хора, но от друга ще внесе чудесен свеж полъх и ще има за всекиго по нещо- който иска гледа общата вселена, който иска гледа „else world“ историите и не се тормози. Да не говорим, че така сценаристите и режисьорите ще имат пълната креативна свобода да разказват каквито оригинални истории си пожелаят без да бъдат обвързани с канони, вселени и прочее.

И накрая, тъй като този  филм няма да е час от DCEU, ролята на Джокера няма да бъде изпълнявана от Джаред Лето, но той пък ще се завърне в „Suicide Squad 2″ и “ Gotham City Sirens“. Действието на новия филм с Джокера ще бъде през 80те години на 20ти  век и ще се усеща като „Тaxi Driver“ на Скорсезе, като ще има и елементи на криминалан драма. Все неща, в които Скорсезе се е доказал.

Дали това все пак ще се случи и до колко е добра идея, предстои  да видим.

А вие какво  смятате за идеята?