Rendel – Финландският Супер Герой

Rendel – Финландският Супер Герой

17/10/2016 0 By kiril dimanov

Филмовият свят на комиксите се развива с такава скорост, че никак не е учудващо, че вече всеки иска да е част от магията! И след като преди няколко години руското кино обърна поглед към супер героите с невероятно шантавия филм „Черная Молния„, а скоро ни предстои да видим и добре изглеждащия поне за сега „Защитники„, коя ли друга държава би дала своя принос?

rendel_2016-wide

Отговорът идва от Финландия в лицето на Rendel! Кой е пък тоя – ще ме попитате? Ако трябва да съм честен, и аз наскоро разбрах за него, а и наличната информация е оскъдна като нива след градушка!

Rendel е финландски супер геройски филм, който по всяка вероятност ще гледаме през 2017та. Това е първият такъв филм, идващ от там, а създател на героя е Jesse Haaja (нямам представа как се произнася), който ще е и режисьор на филма. Haaja създава Rendel преди повече от 17 години. Ученик по това време, Haaja започва да създава драфт за свой комикс с тъмен и мрачен герой. През годините той уверено развива идеята си, но все пак всичко си остава една младежка мечта.

През март 2013та, Haaja най-невинно си седял с чаша уиски (като всеки финландец :D) и без много да му мисли, решил, че е настъпил моментът да направи филм за своя супер герой! И след много приключения той успял да представи идеята си на филмовия фестивал в Кан и да събере средства и професионалисти, за да сбъдне мечтата си!

rendel_paakuva1

Комиксът така и не излязъл или поне аз не успях да намеря нищо, но ето кратко описание на филма: RÄMÖ (Kris Gummerus) е добър съпруг и баща, който се бори с безработицата, настъпила е страната. За да успее да набави средства за семейството си, RÄMÖ няма друг избор, освен да започне работа за престъпна организация на име VALA. Начело на организацията стоят безмилостният Mr. EROLA (Matti Onnismaa) и синът му ROTIKKA (Rami Rusinen).

RÄMÖ допуска непростима грешка по време на работата си, в резултат,на което Mr. EROLA заповядва RÄMÖ и семейството му да бъдат избити! RÄMÖ обаче е намерен от мистериозната MARLA (Alina Tomnikov), която му прошепва следните думи: всеки член на VALA трябва да умре! Нашият герой вече не е същият човек – сега той е Rendel и живее само, за да сее отмъщение!

Не звучи никак зле, но и малко изтъркано. Лично аз съм любопитен  да видя този филм, а бих искал  да видя как другите държави представят супер геройския жанр. Все пак малко разнообразие не вреди никому! 😉

А ето и първият от 3 тийзър трейлъра, които предстои да видим!

Пишете ни в коментарите как ви се струва идеята за този финландски супер герой и бихте ли гледали филма! До скоро!