Закари Левай ще бъде Шазам

Закари Левай ще бъде Шазам

29/10/2017 0 By kiril dimanov

Отдавна знаехме, че Дуейн „Скалата“ Джонсън ще се превъплати в Black Adam, най-големият враг на Шазам. За филма с едноименя герой пък знаем още по- отдавана, но така и не бе ясно кой ще поеме неговата роля. Е, вече знаем и това ще е актьора Закари Левай(не Леви, успях  да проверя). Левай е най-вече известен с ролята си  в сериала „Чък“, който никак не беше лош, но има и появявания в други фили, последният, от които „Тор:Рагнарок“.

Закари не е голямо име, но  в никаъв случай не е неизвестен. От начало повдигнах леко вежди, когато  разбрах, че той ще поеме ролята, после се замислих и идеята ми харесва. Защо? Ами за този филм(ако въбще се случи, защот DC обявяват филм всяка седмица, пък кой от тях  ще видим не е ясно)се твърдеше още по времето на BvS, че ще бъде най-шареният и  забавен филм на DC, което наистина пасва на героя. Шазам(преди известен като Капитан Марвел) всъщност е алтер егото на 10-12 годишното момче Били Батсън, който при изговрянето на думата „Шазам!“ се трансформира в огромен и силен супер герой с магически и свръх сили. Ключът тук е, че въпреки, че притезва сили като моща на Херкулес и мъдростта на Соломон, Били си остава хлапе в тялото на възрастен при  трансформацията. Ако това е версията, на която  DC ще се спрат, то тогава Закари е идеален за ролята, защото според мен той притежава актьорските и комедийни качества да играе възрастен, който  всъщност е дете опитващо се да се се справи  с новите си сили и да постъпва правилно. Така, че за сега изборът ми изглежда подходящ.

Ще видим все пак каква версия на героя ще ни представят DC…ако въобще, но до тогава аз лично желая да видя повече филма за Nightwing, за който паля свещи  всеки  ден да стане реалност, а не просто обявен проект. Може би пък Шазам ще ме изненада приятно както стана с избора на Закари  Левай.