Спайдърмен си отива от MCU

Спайдърмен си отива от MCU

21/08/2019 0 By kiril dimanov

Имаше времена, когато сделка между две филмови компании като Дисни и Сони за персонаж от ранга на Спайдърмен беше нещо немислимо. През 2015та обаче това се случи и Спайди стана част от MCU, като Дисни/Марвел получаваха 5 процента от печалбите от филмите. Сони пък най-сетне постигнаха огромен успех с героя на голям екран, особено предвид печалбите от последната лента с него- „Спайдърмен: Далече от дома“.

Както, обаче често се случва жаждата за пари надделява и ето, че сега достигаме до финала на приказката. Партньорството между Сони и Дисни явно ще бъде прекратено, след като при преговори да продължат работа заедно Дисни са поискали 50 процента(!) от печалбите на соло филмите за Спайдърмен, както и креативен контрол над всички други комикс филми с бранда Марвел, които Сони подготвя като Морбиус, Венъм и т.н. Напълно нормално Сони са отказали и са предложили работата да продължи според сегашните условия на договора, но Дисни не са съгласни.

От Сони дори са били отворени към вариант, в който Кевин Файги, основният двигател на MCU, да е продуцент на филмите за Спайди, но Дисни отново са отказали. Това все пак няма да спре Сони, които планират още два филма с режисьора Джон Уотс и Том Холанд в главната роля, плюс разбира се проектите им с останалите герои от обкръжението на Спайдърмен.

Очаквайте още новини ако има развитие или промяна по случая, а междувремено ни кажете какво мислите вие.