Какво да очаквате от Spider-Man/Deadpool

Какво да очаквате от Spider-Man/Deadpool

08/10/2016 4 By kiril dimanov

Още от началото бързам да ви успокоя- няма да има спойлери за комикса! Целта на това да го наречем „превю” е да разсея всякакви съмнение за качеството на книжката! Тя наистина си заслужава покупката и нямам търпение да я видя на български! Не се съмнявам, че преводачът на АртЛайн ще се справи отново феноменално, както винаги. И тъй като имено Артлайн скоро ще започне издаването на Spider-Man/Deadpool реших да ви покажа защо според мен си заслужава да си  взимате тази  пъстра книжка всеки месец! 😀

spider-man-deadpool-2016-001-004

И така Spider-Man/Deadpool или защо си  струва. Ами защото имате Spider-Man и Deadpool на едно място. Две от най-големите имена от каталога на Марвел работят в екип! Това е! Край на ревюто, разотивайте се! Още ли  сте тук? Е, добре, де ще ви кажа още малко! 😉

llll

Шегата на страна, но  причините този комикс да е толкова добър са няколко. На първо място  разбира се е историята написана от Джо Кели. Кой  е той? Джо Кели е едно от големите имена сред писателите на комикси. Работил е над заглавия като Uncanny X-men, Action Comics, Justice League of America и разбира се Deadpool! Кели е също така художник и редактор, както и един от създателите на анимациония сериал Бен 10. Но тук основно  трябва да се съсредоточим върху работата му по Deadpool от 1997ма.  Това е първата самостоятелна серия от комикси за Deadpool, а Джо Кели го оформя като персонаж такъв какъвто го познаваме днес. Започнал  като обикновен злодей  в началото, персонажа на Deadpool е бил меко казано скучен и безинтересен. Но Джо Кели го прави бъбривия досадник, когото днес всички обичат , но и нещо повече. Показва драмата скрита зад персонажа. Защото Уейд Уилсън е нещо повече от простак режещ глави! 🙂 Той  все пак е човешко същество със свойте си  вътрешни  демони, морални  дилеми и желания. И ако се поровите дълбоко в корените на персонажа ще откриете колко многопластови и интересни  страни има нашия приятел Deadpool! И всичко това е благодарение на Джо Кели. Без него най-вероятно Уейд щеше да си остане плоския персонаж създаден от Роб Лайфeлд(който е известен с това, че дрънка всякакви глупости и не може да рисува ръце…и не само) и да потъне в забвение. Но  за щастие в този комикс ще получите писания и изграден от Кели Deadpool такъв какъвто ви го описах по-горе! Ако сте стар фен това само  може да ви  радва! Ако стен нов фен на Уейд(може би покрай филма, играта или картинките в 9gag) още по-добре! Ще имате честта да се насладите на пълния блясък на героя за пръв път! Даже леко ви завиждам! И повярвайте ми ще ви  хареса повече от персонажа във филма!

16472225-standard

Що  се отнася до другата половина от тандема, а имено Spider-Man, то той отново е в добри ръце. Кели е работил и върху негови  заглавия, така,че знае какво да прави с персонажа. А и Питър Паркър има ключова роля в развитието на Deadpool тук.  Той е главното вдъхновение на Уейд, неговия модел на подражание. Но…за Питър Deadpool е наемник, готов да убива за пари…и голям досадник!  Как двамата ще се сработят(ако въобще) и дали ще станат първи дружки или смъртни врагове? За да го  разберете ще трябва да се впуснете в това скоростно пътуване наречено Spider-man/Deadpool!

Относно артът ще говорим повече,когато излезе първи брой,но все пак трябва да спомена, че комиксът е рисуван от Ед МакГинис. Той,също като Джо Кели е работил и преди по заглавия с двамата герои,като значително подобрява дизайна на Deadpool. Важно е също така да отбележа, че двамата с Кели са работили заедно и преди и то точно върху комикси с Deadpool!

ed-mcguinness-salt-lake-comic-con-fanx

 

Spider-Man/Deadpool е едно чудесно начало за новите читатели, но  все пак има няколко малки подробности, които може да ги объркат. Например, тук ще видите богатия Питър Паркър, изпълнителен директор на своята мултимилионна компания, който има Spider-man за свой личен бодигард и се стреми  да поддържа двойния си живот…ако ви  звучи познато има защо. Такава беше ситуациацията с Iron Man преди много, много години! Уейд пък е женен за вампирката-сукубус Шикла, което се случи преди около две години и трябва да призная,че са страшна двойка! И последно, Spider-man тук е напуснал Отмъстителите след като те направиха Уейд почетен член на екипа, което според Паркър е недопустимо! Това е, което ви  трябва да знаете ако сте нов и се чудите какво става. Останалото вече не мога да ви кажа! 😀

egqr1pm

И в заключение- този  комикс ще ви предостави не само много качествен хумор, типичен както за  Deadpool, така и за Spider-Man,но и ще ви трогне дълбоко показвайки човешката страна на тези иначе непобедими супер герои!

Надявам се, че съм успял да ви развълнувам поне за първи брой, пък след това ще си прецените и сами! 😉 Според мен няма да останете разочаровани, но  всичко зависи от очакванията ви!

От мен толкова за сега-ще се видим в ревюто на Spider-Man/Deadpool #1!

spider-man-deadpool-3-172518