Комикс Ревю: Спайдърмен/Дедпул: Малко Паяче

Комикс Ревю: Спайдърмен/Дедпул: Малко Паяче

13/09/2020 1 By kiril dimanov

Ето, че „Спайдърмен/Дедпул: Малко паяче“ вече е при нас благодарение на Artline Studios! Историята за най-големите дрънкала от вселената на Марвел, обединили сили и заформили завидно приятелство продължава право там, от където си завърши брой 8 преди време. Това TPB съдържа броеве #9-10, #13-14 и #17-18 оформящи арката, която не само представя нов злодей представляваща мрачен съюз между супер силите на геройското дуо, но и докарва уникалното им приятелство до предела на възможностите! Нека видим как точно!

За начало е чудесно отново да видим как Спайди и Уейд работят заедно като добре смазана машина, докато разбиват „ Шарлатанскта Шестица“– група от доста, доста неизвестни злодеи, решили да получат своите 15 минути слава, както се казва. Още по време на битката обаче се забелязват не само промените у Уейд(които основно настъпваха в предните 8 броя), който вече се опитва(доста успешно) да следва модела на истински герой, но и промени у Питър, който пък започва да приема начина на живот на Дедпул. Спайди видимо става по-голям непукист що се отнася до нараняването на злодеите, както и нещата, които обикновено го притесняват. Обичайният му сарказъм пък е заместен от наистина гаднярски изказвания на моменти, а всичко това прави впечатление на Дедпул. Тази промяна ясно ни напомня какво може да се случи с герой като Спайдърмен, ако той вземе,че забрави думите „ С голямата сила…“(знаете си как продължава). Споменете си например какво се случи в „Невероятния Спайдърмен: Назад към Началото“.

Джо Кели за пореден път доказва, че познава двата персонажа до съвършенство(това важи най-вече за Дедпул, тъй като макар създаден от Роб Лайфелд, Кели изгражда характера му такъв, какъвто го познаваме, вижте повече тук), като майсторски преобръща всичко в техния свят: Дедпул се научава да бъде истински герой и най-сетне да се приеме като човешко същество, а Спайдър-Мен е на път да изгуби себе си и идеалите си. Това се усилва още повече и с появявата на Ици Бици, създадена от ДНК-то на двамата и убивайки „в тяхно име“. Самият Питър признава, че паешкото му чувство не работи срещу нея и, че необяснимо как Ици Бици го кара да изпитва заслепителен гняв, какъвто никога преди не е усещал.

С напредването на историята Питър се изправя пред дилемата „Убий убиеца, за да спреш убийствата“, а Уейд вижда как неговият идол и приятел, превърнал го в нов човек е на път да изгуби душата си. Път, по който Дедпул е вървял многократно. Така Джо Кели продължава да ни показва по-дълбоката страна на тези двама симпатяги, тъй ката те са повече от просто машини за майтапчета и (в случая Дедпул) псувни. Имено за това се радвам, че поредицата продължава, тъй като много хора имат нужда да видят точно тези черти в характерите на Дедпул и Спайди. В добавка към всичко това, Кели отново налива и невероятни диалози между Уейд и Питър, както в смешни, така и в сериозни моменти. „Спайдърмен/Дедпул: Малко паяче“ определено е история за човешката промяна, приятелството и геройските идеали. А, и битка с дракони, орки, демони и какво ли още не в „джобно измерение“! 🙂

Артът на Ед Макгинес отново ни отвява и запленява, без значение дали героите се намират в шантаво измерение, църква или по обичайните покриви на сгради в Ню Йорк. Бойните сцени и движения са изобразени детайлно и разбираемо и са достойни за китайски кунг-фу филм, а пък лицата на героите ясно показват всяка една емоция, която изпитват в момента. Дори и с маска, ясно можем да видим какво изпитва Спайди, разкъсван от моралната си криза, което за мен лично носи още бонус точки за Макгинес. В тази история той обаче не е само, тъй като в някои от нейните части той получава и солидна подкрепа от творци като Лавсей, Джей Лейстен, Джон Дел, Уолтър Уонг и Марк Моралес. Цветовете на Джейсън Кийт са пъстри и плътни като дъга и точно като паяжината на Спайди ни грабват, увиват и пренасят в комикса, правейки ни част от действието.

И така Супер Герои, „Спайдърмен/Дедпул: Малко паяче“ ви очаква, така че без колебание се гмурнете в това шантаво приключение и опознайте новите(а и старите) страни на любимите си герои! До скоро и не забравяйте да споделите вашето мнение за комикса!

За още „Спайдърмен/Депул“ ревюта:

„Спайдърмен/Дедпул“ #1

„Спайдърмен/Дедпул“ #2

„Спайдърмен/Дедпул“ #3

„Спайдърмен/Дедпул“ #4

„Спайдърмен/Дедпул“ #5

„Спайдърмен/Дедпул“ #8