Ще бъде ли Стийв Роджърс отново Капитан Америка във филмите на Марвел?

Ще бъде ли Стийв Роджърс отново Капитан Америка във филмите на Марвел?

30/08/2016 0 By kiril dimanov

В края на миналата седмица Антъни и Джо Русо, режисьорите на Captain America:The Winter Soldier, Captain America:Civil War както и на предстоящия  Avengers:Infinity War, потвърдиха в интервю, че Стийв Роджърс ще изостави титлата на Капитан Америка в Марвел филмите.

Ако трябва да си припомним края на Civil War (SPOILERS) – Стийв оставя щита си на Тони Старк, който му казва,че вече не е достоен да носи както него, така и титлата на Капитан Америка. Стийв не спори по въпроса, оставя щита и изчезва.

А ето какво каза Джо Русо:

„Мисля, че фактът, че Стийв оставя щита, означава, че той изоставя и тази самоличност. Така Стийв признава, че самоличността на Капитан Америка определено е в конфликт с всяко лично решение, взето от него. ‘’

Още много време преди Civil War да излезе по кината комикс феновете се чудиха дали Стийв ще го сполети същата съдба като в комикса. Без да издавам за тези от вас, които не са го чели, но това не се случи. 😉  Но пък в комикси от миналото се е случвало Стийв Роджърс да изостави и името, и щита, и костюма на Капитан Америка и да поеме по друг път.  В брой 180 на Капитан Америка от 1974-та  Стийв губи вяра в американското правителство, след като разбира, че високопоставен правителствен служител всъщност е водач на терористична организация. Обръщайки се срещу правителството, за което е работил досега, Стийв вече няма смисъл да се нарича Капитан Америка. Но все пак желае да продължи  да помага на света и да се бори със злото. Затова облича нов костюм и приема името Номад – без да служи на определена държава.

5733a1f6a0202

Естествено, във филмовата вселена на Марвел името Номад би звучало меко казано глупаво… да не говорим, че и костюмът е ужасен! 😀 Затова има голям шанс той да прави това, в което е най-добър, просто под името Стийв Роджърс, без ново име и костюм. Почти, както правеше в комиксите, наречени Steve Rodgers:Super Soldier. Там той ползваше истинското си име, но носеше друга форма на костюм, защото по това време Бъки бе поел ролята на Капитан Америка.

Steve_Rogers_Super_Soldier_Vol_1_1_Textless

Как смятате вие? Дали Стийв Роджърс ще остави завинаги името и щита или пък известно време след началото на Infinity War всичко ще се върне по старому? Пишете ни  в коментарите какво е вашето мнение!