Suicide Squad Rebirth #2-#3

Suicide Squad Rebirth #2-#3

15/10/2016 1 By kiril dimanov

Случи се така, че два броя на Suicide Squad Rebirth ме връхлетяха едновременно! Та реших да отвърна на удара като напиша ревю и за двата, пък да видим какво ще излезе! Преди всичко останало, ако вече сте забравили(или не сте чели въобще) какво се случи в предишния брой, ви очаквам ето тук. Освежихте ли си паметта? Значи сме готови!

ss23

SuicideSquadRebirth #2 и #3 продължават да следват същата схема като в брой 1- едната половина следва историята с Отряда, а втората ни представя накратко миналото на членовете му, докато са вербувани от Аманда Уолър. Този похват позабавя леко основния сюжет, но пък историите от втората половина са достатъчно добре написани и определено се радвам, че са там. Някак си даже нямам търпение да стигна до тях. А и вероятно ще спрат, след като представят всеки лошковец от отряда!  Също така, четох на няколко места, че това е направено, за да може Джим Лий да има време в графика си да рисува и SuicideSquadRebirth, освен всичко останало, което рисува! Ако малкото забавяне в историята е цената, която трябва да платя, за да се наслаждавам на арта на Джим Лий, тогава така да бъде!

ss22

И така, след като нашите „герои’’ бяха спуснати от космоса право в дълбоките океански води, не им остава нищо друго, освен да се борят за живота и за глътка въздух, докато достигнат целта си. А тя е секретна подводна база-затвор…нещо си! И още, докато са под морското дъно,ги виждаме как успешно работят в екип, помагайки си в борбата за оцеляване. Капитан Бумеранг даже изстрелва ракета като бумеранг! Трябва да се види! Вътре в базата ги чакат маса пазачи с оръжия, които, естествено, ще си изядат боя! И то основно от Харли и Катана, които са чудесен тандем,а бойните сцени, нарисувани от Джим Лий, само правят ситуацията още по-красива! Ще ви хареса да видите как Харли не млъква дори за миг, а Катана не обелва и дума, докато млатят горките пазачи(които вероятно само си вършат работата), но някак си двете си пасват…като за съотборници, де! 😉

ss24

В лабиринта-затвор Отрядът намира и момиче на име Hack- затворничка, която трябва да им помогне да намерят пътя до целта в замяна на свободата си. А и се оказва, че тя е огромен фен на Харли! Но се отплесвам- изненадата идва в самата кулминация на брой 2, когато Отрядът достига до целта си…, която е се оказва нещо напълно неочаквано. А и се случва нещо, което лично аз не очаквах да стане толкова скоро! И определено ме накара да се метна веднага в следващия брой…за да не видя по нататъшно развитие. Но само защото на Рик Флаг и компания им се налага да се концентрират в това,което е пред тях!

ss34

Накратко- SuicideSquadRebirth #3 e брой,в който ще станете свидетели на епична битка! Сега…един малък спойлер, но няма как- Отрядът се изправя пред Генерал Зод! Как и откъде обаче цъфва той ще си видите сами! Основното тук е, че всеки член на групата блясва ярко като фаровете на кола в тъмна нощ по време на мелето! Всеки един от тях показва с какво е полезен срещу Зод и при това успяват доста ефектно да координират усилията си. Е,целта им  е само да го забавят, докато вземат това, за което са дошли, но все пак! Не смятам за нужно отново да изтъквам арта на Лий по време на битката- такива сцени са една от силните му страни! Хм…изтъкнах го все пак. Е, какво пък, заслужава си! 😉

ss33

А сега да обърнем внимание и на втората половина от двата броя – историите, посветени на членовете на отряда и тяхното вербуване. В брой 2ри под светлината на прожектора застава Капитан Бумеранг…или само Бумеранг, ако предпочитате. Тук той разказва своята история на Уолър, докато поглъща няколко бири. Разбираме, че е получил званието капитан от Австралийската армия,а от там се е прехвърлил в тайните служби, където пък е получил оригиналния си костюм. И уж е изпълнявал секретни мисии, но, както Уолър го пита, защо тогава Светкавицата се е сборичкал с него? А и какви секретни мисии, когато си облечен като син папагал с фуражка? Но цялата история на Бумеранг е като пародия за Джеймс Бонд- дори се появява мадам със звучното име Sheila Upforit(който е фен на Бонд, ще зацепи майтапа)! 😀 Артът на тази част е от Айвън Райс и трябва да кажа, че не пада по-долу от Джим Лий! Особено ми хареса как Райс вдъхва нов живот на класическия костюм на Бумеранг в няколко панела.

ssboom2

В брой 3 пък разбираме защо Катана желае да се присъедини към отряда. Тя, както знаем, е доброволец, тъй като не е злодей. Трагичната история на Катана показва смъртта на съпруга й Масео от ръцете на ревнивия и жаден за власт Такео-собственият му брат. Но най-важната част тук е, че ще видите защо меча Soultaker толкова важен за Катана. Това не е просто оръжие,за което  се говори, че държи душите на всички, загинали от него. Наистина е така! И тези души не стоят безучастно! Магията на меча е силна добавка за отряда, както ще се обедите и сами…нещо, което, за жалост, във филма не бе показано много. Артът на тази история е дело на Филип Тан. Съвсем подобаващо за мястото на действието-Япония, Тан вкарва малко манга похвати в стила си. Получава се, но само, защото историята е за Катана. Не знам дали би се получило добре с останалите герои…

ss44

Отделните истории на героите със сигурност са едната част, заради която тази поредица си заслужава вниманието. Другата, лично за мен, е артът на Джим Лий, разбира се. Макар основният сюжет да се развива бавно, определено се случват доста неща, които да ми държат вниманието. Само се надявам с напредването идеята, стояща зад Rebirth, да не остане на заден план.

Ще се видим и в брой 4, тъй като и той ще излезе скоро, та ще опитам да съм по-бърз този път ! 😀