Коледни епизоди на супер геройски анимации

Коледни епизоди на супер геройски анимации

22/12/2019 0 By kiril dimanov

Хо-хо-хо, както е казал един известен супер герой, който неуморно ни дарява радост всяка Коледа! И за да не останем по назад, от Супер Герои България ще се погрижим за назряващото Коледно настроение с някоя и друга (пред)празнична статия. Лично за мен по тези  светли празници винаги  е голям кеф да погледам или прочета неща, които разпалват това чудесно коледно усещане. И така ми хрумна идеята за статия за някои от коледните епизоди на любими супер геройски анимации. Хем ще си  ги припомним, хем може да си  ги пуснете за настроение, или пък ако даже и  не сте ги гледали или позабравили…е, пак ще си ги пуснете!

Има разбира се, подобни епизоди и от супер геройските сериали, но аз смятам, че анимационите сериали някак си достигат по-добре до  тематиката. Далеч няма да успея да пиша за всички, така че не се колебайте да пишете в коментарите за кои други се сещате, както и кои от тези  са ви любими. Последно уточнение-няма да ги номерирам и подреждам в класация, просто ги пускам като препоръка.  И така започваме с…

Batman: The Brave and The Bold: Invasion of the Secret Santas-макар тази анимация да ни предлагаше онзи по „campy” Батман, на мен все пак ми допада доста, точно защото го приемах като  друга версия на Черния Рицар. В този коледен епизод, той се среща с андроида Червеното Торнадо, който има много голям коледен проблем-той не разбира какъв точно е този празник(както и много хора). Торнадото не може и да изпита онова топло чувство свързано  с Коледа, тъй като все пак е робот.  За капак точно тогава марсианци и роботи с облика на Дядо Коледа атакуват Земята. Батман и Торнадото трябва да работят заедно  за да разберат какво става и да спрат заплахата. Да не говорим, че и Батман не е особено  голям фен на Коледа,тъй като  смята, че за героите празници няма. Ценното в този епизод обаче идва точно от тази интеракция- единият герой иска да разбере що е то Коледа, а другият не отдава значение на празника. Но е ясно, че накрая и двамата ще изпитат чудесното Коледно усещане.

The Tick Loves Santa– не само  този забавен герой обича Дядо Коледа. Всички го обичаме. Но когато престъпник се облича като Дядо Коледа и даже успява да създаде свой клонинги, обърканият Tick не може да различи Добрия Старец от…лошия. А всичко става още по-зле, кгато неговите колеги супер герои му казват, че Дядо Коледа не съществува! Как смеят! Разбира се, истинският Дядо Коледа се появява за да помогне на Tick и помощника му Артър. Типично за този анимационен сериал, епизода е налудничав, абсурден и абсолютно  забавен.

X-Men Evolution: On Angel’s Wings– ако сте Х-Мен фен вероятно сте чували твърдения, че повечето истории с Angel не са кой  знае какво. И до голяма степен е така. Но On Angel’s Wings е коледен епизод, който успява да разчупи мита.  Използвайки Angel като религиозна алегория, анимацията ни го представя като Коледен ангел, възползвайки се максимално от потенциала на персонажа в това отношение.  Тук Angel трябва да победи Мангито с помоща на Cyclops и Rogue, тъй като  останлите Х-Мен са по родните си места за празниците. Магнито иска Angel да се присъедини към негово Братсвто на мутантите, което не е много оригинална история, но пък важното е че има някои доста трогателни и стоплящи сърцето моменти. Гледката как всеки член на Х-Мен прекарва Коледа на края на епизода може да докосне и  най-коравото сърце, а и напомня по много подобаващ начин колко мулти-културна група са те.

X-Men The Animated Series: Have Yourself a Morlock Little X-Mas-продължаваме с коледен Х-Мен епизод, но този път от класическата анимация от 90те.  Have Yourself a Morlock Little X-Mas има всичко- сцени,в които виждаме коледия дух в училището на Екзейвиър(отказвам да приема превода на името му като  Ксавие и това си е), подготовката за празника, както и задружноста на групата като  семейство. Има си и разбира се задължителното коледно мрънкало  в лицето на Логан, който не иска да се занимава с коледни лиготии. Но когато част от екипа трява да отиде при  Morlock’s(групата мутанти живеещи в каналите) за да спасят малкия Leech ни  става ясно какво всъщност е Коледа, спомня ме си какви са нещата, които  трябва да оценим  в живота си и. А Логан също успява да се докосне до коледния дух и  да загърби сръднята си.

Batman The Animated Series: Holiday Knights– този коледен епизод на най-добрата супер геройска анимация ни предлага три отделни истории случващи се по празниците. В първата Харли и Айви тръгват на пазар по моловете, като за всичко плаща контролираният от тях Брус Уейн. Във втората Батгърл помага на Бълок и Монтоя да хванат ловък крадец, но  работа се оказва по засукана. В третата пък Батман и  Робин спират празничния план на Джокера. И  всичко това завърша с топъл момент, в който Батман и Гордън пият кафе заедно по празництие, което се оказва тяхна приятелска традиция. Безценно.

Batman The Animated Series: Christmas With  The Joker– и ето на, още един коледен епизод от тази анимация и то даже двойно по-добър! Тук получаваме един велик герой, велик злодей и Коледа опаковани в един прекрасен епизод. Джокера бяга от Аркам и отвлича няколко души, които Батман е срещал през годините. Той заплашва да ги убие ако Черния Рицар не успее да ги намери на време. Естествено Батман и Робин успяват да победят накрая, но най-хубавото е, че след всичко това у Батман все пак се настанява коледен дух-нещо, което  Робин се опитва да постигне през целия епизод. И всичко завършва с комфортен и топъл момент в, който  двамата приятели  гледат коледен  филм.

Justice League: Comfort and Joy– Коледа е време в, което прекарваме време с близки и приятели и помагаме на другите хора.  Но какво да прави Martian Manhunter, който на празника е съвсем  сам?Е, тук на помощ се притичва Супермен, който го води във фермата на своето  семейство  за да прекарат празника заедно и да на го научи на значението на Коледа. Така Марсианеца разбира, че Кларк не е съвсем бойскаута, за когото всички го  смятат. Междувремено,  Зеления Фенер и Хоукгърл празнуват като  се замесват в пердах в бар, а пък Светкавицата се опитва да намери перфектния подарък  за група сираци, като  даже ще му  се наложи  да се обедини със злодей  за целта. Всичко в този  епизод е ориентирано към празника и персонажите, което е приятно  разнообразие и носи много коледен дух.

Е, Супер герои това бяха моите предложения за нещо приятно ,което да си изгледате по празниците. Пишете вашите любими епизоди и предложения за такива и, разбира се приятно гледане! Преди празниците ще се видим за още една Коледна статия, така че до тогава!