Мат Рийвс ще режисира „The Batman“; Подготвя се и филм за Nightwing

Мат Рийвс ще режисира „The Batman“; Подготвя се и филм за Nightwing

24/02/2017 0 By kiril dimanov

Най-сетне е потвърдено, че Мат Рийвс ще режисира филма „The Batman“ и можем спокойно да обсъдим темата. Умишлено не бързвах с новините около преговорите, защото те си бяха само това – преговори! Ситуацията вече е друга и всички можем спокойно да си отдъхнем и да се доверим на избора на Рийвс, който върши чудеса с „Войната на планетата на маймуните“. А ето и какво каза самият режисьор:

„Обичам историите за Батман от дете. Той е толкова емблематичен и завладяващ герой, с който се чувствам дълбоко свързан. За мен е изключителна чест и удоволствие да работя с Уорнър Брос. По този епичен и емоционален нов поглед върху Маскирания кръстоносец на големия екран“.

И на фона на тази добра новина малко след нея пристигна и друга: DC и Уорнър Брос обявиха, че съвместно разработват филма за Nightwing, известен още като Дик Грейсън, първият Робин. Режисьор ще бъде Крис Макей, който ни завъртя главите с невероятния „The Lego Batman Movie“! Сценарият пък ще бъде написан от Бил Дебюк, който бе сценарист на „Счетоводителя“ с участието на Бен Афлек!

Няма как да не се вълнувам от тази новина, тъй като Nigtwing е един от любимите ми персонажи и то в тази  му форма! Зa мен той  далеч не е най-добрият Робин (въпреки, че е първият), но е страхотен като самостоятелен герой, колкото близък, толкова и различен от учителя си! 🙂

Разбира се остава да се надяваме, че този филм няма да потъне някъде в небитието на обявените, но несбъднати продукции! Стискам палци!