Мат Рийвс твърди, че „The Batman“ няма да е част от DCEU

Мат Рийвс твърди, че „The Batman“ няма да е част от DCEU

24/08/2017 0 By kiril dimanov

DC и Уорнър за пореден път нямат спирка с новините. След като вчера бе обявено, че се подготвя филм за произхода на Джокера с продуцент Матрин Скорсезе, който обаче няма да е част от общата филмова вселена на DC и ще постави началото на филми разказващи „else world“ истории, сега май ще се окаже, че и предстоящия филма на режисьора Мат Рийвс ще е самостоятелен.

Това бе казано от Рийвс по време на интервю,  а ето и част от изказването му:

„Имам идея определена посока, в която искам да насоча персонажа(Батман), както и ясна перспектива, която  да се развие още повече. Когато от Уорнър се свързаха с мен ми казаха, че филмът ще е самостоятелен, а не част от общата вселена.“

От тук започват и въпросите. Ако „The Batman“ наистина няма да е част от DCEU, a „else world“ история, това означава ли, че този Батман и новия Джокер ще се засекат или и двете продукции ще си бъдат абсолютно самостоятелни? Надявам се, че иначе ще стане доста голяма манджа. Уорнър не за пръв път опитват нещо подобно- нека не забравяме, че преди години, когато Батман филмите на Нолан вървяха, компанията паралено с тях разработваше проект за филм с Justice League режисиран от Джордж Милър, който нямаше да има нищо общо с Нолан вселената, а Арми Хамър щеше да играе Батман, докато Крисчън Бейл също се подвизаваше в костюма. Нещата тогава не се получиха и проекта бе заровен, но просто казвам, че не им е за пръв път и може би са имали тази идея от по-отдавна от колкото си мислим.

И докато лично  аз смятам, че няма нищо в това да има и отделни филми, които  да са свежи и да разказват алтернативни истории, които  да не са част от голямата, ограничаваща вселена, няма как отхвърля и възможността всичко това да завърши катастрофално. Но кой знае. Рийвс е чудесен режисьор с ясна идея и  визия.

Тази новина обаче вероятно потвърждава, че Бен Афлек вероятно  няма да продължи  да бъде Батман или поне не и в този филм. Жалко ако е така, защото аз лично се надявам да го видя като  героя в нова трилогия.

Както винаги трябва да останем спокойни и  да почакаме да отсъдим едва, когато  вече сме пред екрана. Ако не друго, поне от Уорнър и DC опитват нещо ново и смело, което може да или  да е прекрасно или купчина…е, сещате се. И разбира се нека не забравяме, че всичко това може се окаже невярно или DC да променят решението си..няма да им  за пръв път. 😉

Какво мислите вие?