Ангел „Kauncho“ Катранджиев: Има ли светлина в тунела за филмите на DC?

Ангел „Kauncho“ Катранджиев: Има ли светлина в тунела за филмите на DC?

17/07/2019 0 By kiril dimanov

Здравейте, Супер герои! Ето, че след като нашият гост-писател Ангел „Kauncho“ Катранджиев ви представи първата си статия за нашия сайт на тема Спайдър-Мен, сега той ще ви представи своето мнение, както и много интересни факти за бъдещето на DC филмите. Приятно четене!

Може да ви звучи доста пресилено, но за жалост е истина. Преди да започнем, искам да уточня, че съм фен и на Марвел, и на DC.

Както сте разбрали, днес ще обсъдим филмите на DC и в частност какво да очакваме в близкото и далечно бъдеще. Първо ще започнем с това, че в разширената вселена от филми на DC (DCEU) има 7 филма. Признавам си не съм гледал Шазам. От другите 6 филма харесвам напълно Човек от стомана и Аквамен. Лигата на справедливосста ми хареса наполовина, а Батман срещу Супермен от части. Отряд Самоубийци беше нещо средно за мен, принижаващо се към разочароващ филм, Жената чудо изобщо не ми хареса.

Ето това е едно от най-хубавите неща, които DC направиха за своите филми.

Както сигурно знаете от DC обявиха много филми, но повечето от тях са вече отменени, а за другите не е ясно в какъв етап на развитие са. Няма как да не знаете, че Робърт Патинсън ще е следващият Батман и то не за един, а за цели 3 филма. Макар да не е ясно колко бъдещите проекти за филми ще видят бял свят, филмите, по които в момента се работи усилено са 7 на брой. Това са Birds of prey, Жената чудо 1984, които трябва да излязат по 2020 година. Батман с Патинсън трябва да излезе през 2021 година, Отряд Самоубийци на Джеймс Гън по план също, както и соловият филм за Светкавицата. През 2022 година от студиото се надяват да видим Аквамен 2. Последният филм, по който се работи е Черният Адам, но той няма определена дата все още.

В следващите редове ще уточним всичко, което знаем за самостоятелния филм за Батман с Робърт Патинсън и под режисурата на Мат Рийвс. Първо трябва да кажем, че премиерната дата на филма е 25 юни 2021 година. Злодеите в този филм ще са 6 на брой, като за сега са сигурни Пингвина, Жената котка, The Riddler и Firefly.Жената котка най-вероятно ще бъде изиграна от Ванеса Кърби. Действието на филма ще бъде през 90-те години. За сценария се знае малко. Това, което е известно е, че няма да видим поредната произход история. Батман ще бъде представен като детектив, а самият сюжет на филма ще наподобява noir филмите. Мат Рийвс все още преработва сценария, а самия филм ще бъде свързан с DCEU, но само от части, а и образът на Патинсън няма да засяга този на Афлек. Това, което е интересно, е, че се смята да се използва Хичкок начина, т.е. камерата и историята ще бъдат използвани така че зрителят да се превърне в персонаж от филма. Според мен това е лоша идея за филм с герой като Батман.От 1 юли тази година официално се започна работа по филма, самата лента ще бъде базирата на комикс историята „The Long Halloween”. В последни интервюта режисьорът Мат Рийвс каза, че филмът наистина е част от DCEU, макар предишни коментари да твърдяха обратното. Но въпреки това той спомена, че филмът е история конкретно за прилепа отмъстител. Плановете са да видим общо 3 филма с Робърт Патинсън като Батман. Слухове твърдят, че Маколи Кълкин ще изиграе Жокерът в тази трилогия.

Все още не е сигурно, че Езра Милър ще влезе в ролята на Светкавицата отново. По последни слухове той ще започне работа по този филм, след като приключи с третия филм от поредицата ,,Фантастични Животни“. Другата причина, по която се смята, че той няма да се завърне като Бари Алън, е че договорът на актьорът скоро ще изтече и от студиото смятат да го заменят с актьора от Х-мен:Първа Вълна- Лукас Тил. За режисьор на филма е избран режисьорът на „То“ Андрес Мусчиети, който ще замени предишните режисьори и той би трябвало да работи с Езра Милър.

Джеймс Уан сподели, че следващия му филм на DC няма да бъде продължението на Аквамен. Предполага се, че това ще е или самостоятелен филм за Swamp Thing, или филм за The Trench, който Уан отдавна потвърди, че се разработва. Наскоро той каза, че в момента се пише сценарият и се сглобява историята. Този филм няма да е типичният супергеройски, а ще бъде повече като страшен филм с чудовища. Въпреки това екранизацията ще е част от света на Аквамен.

Какъв потенциал имаха тримата? Може би никога няма да разберем.

В началото на октомври месец тази година излиза самостоятелният филм за Жокера, който няма да е част от DCEU, а ще бъде самостоятелна и независима история. Сигурно се чудите защо ви казвам това. Причината да ви споделям това е, че се появиха слухове, че предстои пълен рестарт на филмовата DC Вселена. В последните седмици точно се спекулираше, че тази вселена ще започне именно с този филм за Жокерът. Ако това е вярно, последните филми от DCEU, които ще видим са Birds of Prey, Жената Чудо 1984 и Аквамен 2. След това всички актьори от сегашните филми ще бъдат заменени (ах, Мера :’( ) Макар да се говореше, че Рей Фишър няма да се завърне като Киборг, лично той опроверга слуховете като подписа нов договор и обяви, че желае да участва във филм за своя персонаж. Ако това с рестартирането на вселената от филми се случи, то със сигурност трилогията на Мат Рийвс с Робърт Патинсън за Батман ще е част от новия пъзел. Преди доста време беше обявен филм за соловите приключения на Супергърл, който ще има нелеката задача да преразкаже криптонските митове по нов начин. По този филм ще се започне работа през 2020 година. Разработва се и филм за героя Константин, като в неговата роля е спряган да влезе Колин Фарел. Когато стана ясно, че Джеймс Гън ще работи по следващия филм за Отряд Самоубийци, всички помислиха, че става въпрос за продължение на филма от 2016 година. Не след дълго всички останахме приятно изненадани, като разбрахме, че този филм няма да е продължение, а съвсем нова история. Поради тоди факт се заговори, че джеймс Гън ще подпомогне развитието на новите филми.

В следващите редове ще ви обобщя всичко за филмите, които са в някакъв процес на разработка, както и ще споделя кои от тези филми според мен ще видят бял свят и кои не. Започваме с:

Филмите, които няма да видим:

 1. Продължение на Човек от Стомана
 2. Продължение на Лигата на Справедливостта-по оригинални планове трябваше да излезе на 14 юни тази година
 3. Продължение на Шазам-актьорът Захари Леви сподели, че се работи по сценарий, но не вярвам да се стигне толкова далеч
 4. Самостоятелен филм за Жокерът на Джаред Лето
 5. Филм за Харли Куин и Жокерът
 6. Продължение на Жената Чудо 1984
 7. The Trench

Лентите, на които ще станем свидетели:

 1. Лобо
 2. Justice League Dark
 3. Black Canary-фаворит да изиграе Зелената Стрела е Чарли Хънъм
 4. Gotham City Sirens
 5. Киборг
 6. Батгърл-най-вероятно Дейзи Ридли ще пресъздаде образа на героинята на голям екран
 7. Deadshot
 8. Deathstroke
 9. Nightwing
 10. Swamp Thing
 11. Green Lantern Corps
 12. Booster Gold
 13. Plastic Man
 14. Blue Beetle-вече е обявено, че Брандън Ларакент поема ролята
 15. Супергърл

И за край ще ви представя:

Оригиналният план на Зак Снайдър

След като Бари изпраща съобщението до Брус, Уейн откарва Лойс в Бат пещерата, за да я предпази. Въпреки всички усилия, Дарксайд я намира и я убива. След като бива възкресен, Супермен узнава за гибелта й и обвинява Брус, че не е направил нужното. Оттам нататък Супермен се пречупва психически и се поддава на принципа да отнема животи. Дарксайд властва над света и така кошмарът да Брус се е случил. Киборг и Батман работят заедно, за да изпратят Бари назад във времето, за да предупреди Брус, че Лойс е ключът. Накрая на Лигата на Справедливостта Батман и Жената Чудо са щяли да загинат. Оригиналният план на Снайдър е бил история от 5 Части.

Честно казано на мен много не ми допада този сценарий, защото го смятам за прекалено забързан и прекалено прост.

Е, приятели супер герои, дойде време да се разделяме. Надявам се да ви е било интересно. На мен ми беше изключително приятно отново да напиша нещо специално за вас. Споделета вие какво мислите-има ли нужда от рестарт на DC вселената, харесахте ли оригиналния план на Зак снайдър? Това беше всичко от мен, пожелавам ви приятен ден, успешна седмица и до нови срещи!