Запознайте се с The Tick!

Запознайте се с The Tick!

28/08/2016 2 By kiril dimanov

The Tick – един доста позабравен герой, който сега се опитва да направи смело завръщане на малия екран… отново! Toва ще се случи, евентуално, благодарение на Amazon и техните оригинални  продукции. Преди всичко останало обаче, нека да се запознаем повече с този интересен персонаж!

1_tick_panel2

И така The Tick (в превод: Кърлеж) е създаден от Бен Едлунд през 1986-та година.  Първоначално той е служил като талисман на New England Newsletter в района на Бостън, след което набира популярност и се сдобива със свой собствен комикс през 1988-ма.  Изданията първоначално са черно-бели, а по-късно се сдобиват и с цвят. Но какво прави този Кърлеж толкова различен от всички останали супер герои и толкова гениален? Ами той и всички в неговия свят са една абсурдна и чистосърдечна пародия на супер героите, които познаваме! И ще ви съсипе от смях! 🙂

keen

Свръх силен, неуязвим,  с рефлекси като олимпийска котка и изключително развито чувство за справедливост! Това е The Tick! Характерен с множеството си монолози и вдъхновителни речи, които звучат колкото абсурдни, толкова и смислени, той води борба срещу някои от най-шантавите злодеи, които тормозят The City (Градът), мястото, което Tick защитава! Нищо друго не се знае за него – откъде има силите си, какво е истинското му име и т.н. Според комикса той е освидетелстван луд, който още в първи брой бяга от лудницата, защото му е скучно, и отива в Града, за да го пази. Но дори това е малко информация – все пак, докато е е в лудницата също носи прилепналия си син костюм на кърлеж. А дали е бил герой и преди това? Кой знае. Важното е, че светът на Tick ще ви извади и от най-кофти настроението, в което може да попаднете! Там ще срещнете още много пародийни образи като например American Maid – супер героиня, пародираща Капитан Америка и Wonder Woman. Облечена като камериерка, тя мята своите обувки по злодеите вместо щит! И естесвено и любимият ми герой – Die Fleredmaus (от немски език: Прилепът), очевидна пародия на Батман! Но това е едва малка часто от всички прекрасни  пародии, които ви очакват в света на The Tick!

the-tick-comic-book-characters-photo-u2

Не мога да не спомена и Артър – верният помощник на Tick! Той е обикновен счетоводител, намира летящ костюм  на молец и решава, че трябва да го ползва за добро. Артър е здравият разум в дуото – но дори той се чувства вдъхновен от ентусиазма и решителността на големия, син кърлеж! 🙂

Може би много от вас, с които сме от едно поколение, помнят Tick от едноимения анимационен сериал от 1994-та година, излъчван по Fox Kids, редом с X-Men и Спайдърмен! Това бе и моята първа среща с героя и смея да твърдя, че и до ден днешен хуморът в него продължава да е на ниво!

Една от малкото разлики с комикса там е, че вместо избягал от лудницата, The Tick преминава през ежегодно изпитание за герои, чиято комисия го праща да защитава Града!

amazon-the-tick-reboot-pic

През 2001-ва пък Фокс представи и първия телевизионен сериал със синия симпатяга. Тук идеята бе по-скоро да се направи нещо като ситком. Малко екшън, но много хумор в стила на комикса и анимацията. За жалост сериалът успява да изкара едва девет епизода.

И така стигаме до тук – 2016-та и опит за нов сериал по Amazon! Защо само опит? Ако не знаете – сериалите, продукция на Амазон, винаги имат първо само пилотен епизод, излъчван преди началото на сезона. След което зрителите гласуват за пилотния епизод, който най-много им е харесал, и победителят получава поръчка за цял сезон. Затова и опит – може и  да не стане. Но от това,което видях в пилотния епизод на The Tick, много, ама много искам той  да спечели, за да видя още!

amazon-tick-reboot-pic

Както при комикса, анимацията и ситкома, така и тук сценарист е Бен Едлунд. А той знае най-добре как да пише за своето творение и все пак ни е приготвил и нещо ново! Ето ви едно интервю с Едлунд, което може да ви допадне. Самият Tick е такъв, какъвто е характерът му и  в предните адаптации и комикса. Но този път Едлунд представя напълно нова история на Артър (даже и фамилия си има този път), проследваме неговто пътуване към превръщането му в герой след трагична случка в миналото. Резултатът е нещо средно между Марвел сериалите на Нетфликс и кино филмите им – хем е някак мрачно и сериозно, хем и с хумор, идващ основно от  The Tick. Eто едно малко превю.

И така, Супер Герои, това е горе-долу по-важното, което трябва да знаете за The Tick и компания. Реших да го напиша, защото след всички вълни от комикс филми и сериали, които ни  заливат, този герой и проекто-сериалът с него останаха някак незабелязани. Поне в нашата скромна държава. Ако и вие сте игледали пилотния епизод и ви е харесал, тогава остава да стискаме палци. Ако не сте – изгледайте го поне, за да имате свое мнение, а ако не ви хареса, здраве да е!

И накрая не мога да не завърша с култовия боен вик на The Tick: SPOOOOOONNN!😀

the-tick-animated-series