Трейлър: Batman: Death in the Family, новата интерактивна анимация на DC

Трейлър: Batman: Death in the Family, новата интерактивна анимация на DC

30/07/2020 0 By kiril dimanov

През далечната 1988ма година DC издават легендарния комикс „Batman: A Death in the Family“, в чийто край читателите са изправени пред тежък избор: да решат дали Джейсън Тод, тогавашния Робин ще оцелее или пък не. На читателите са посочени два телефонни номера, на които да звънят за да гласуват и в крайна сметка е решено Джейсън да загине. Разбира се всички знаем, че през 2005та той възкръсва в комиксите като Red Hood в историята „Under the Hood“, която пък бе адаптирана в чудния анимационен филм „Under the Red Hood“.

Сега от DC са решили да опитат отново формулата с гласуване под различна интерактивна форма с новата си пълнометражна анимация „DC’s Showcase: Batman:Death in the Family“, адаптация по едноименния комикс. Нека първо погледнем трейлъра:

И така, първо анимацията ще послужи за нещо като „прикуъл“ на „Under the Red Hood“, като и част от екипа се завръща: режисьора Брандън Виети, както и Брус Грийнууд и Джон Димаджио като гласовете съответно на Батман и Жокера. Към тях се присъединява и Винсънт Мартела, който ще замести Дженсън Екълс като Джейсън Тод/Red Hood.

Анимацията ще представлява интерактивен кратък филм с няколко разклоняващи се линии в сюжета, като зрителят ще трябва да вземе решението как да продължи историята в няколко важни момента, като например дали Джейсън Тод да оцелее след нападението на Жокера или не. Това ще става чрез иновативна навигационна система от дистанционното на зрителя.

Всичко това както се вижда и от трейлъра ще доведе до огромни промени в историята,отделяйки я още повече от комикса. Например виждаме Джейсън да се завръща както като Red Hood, така и като убиец с бинтове на лицето ала Хъш(ако не и да е точно Хъш) или в костюма на Red Robin, титла, която иначе принадлежи на Tим Дрейк

Лично аз от една страна бих бил по-доволен на обикновена анимационна адаптация на култовия комикс, но ако не друго това се очертва като интересен експеримент. Само времето ще покаже. По важно е какво мислите вие?