Valiant Comics и Ninjak

Valiant Comics и Ninjak

12/10/2016 0 By kiril dimanov

Дойде време да насочим вниманието си към издателства, разлчни от Марвел и DC. Наред с двата титана се нареждат, разбира се, Image и Dark Horse, а за да оформим великолепната петорка, ще добавим и Valiant! И точно за тях ще си поговорим!

valiant-comics-logo

Valiant Comics имат доста богата вселена с герои, злодеи, анти герои и там каквото ви душа иска! А по време на тазгодишния Ню Йорк Комик Кон видяхме и първия трейлър за предстоящия уеб сериал Ninjak vs The Valiant Universe! Според мен уеб сериал е добър начин да се опипа почвата, за да бъдат представени тези персонажи – ако има отклик от широката публика,то тогава съвсем спокойно героите на Valiant могат да прескочат на големия екран! А и вече има планове за това, след като Sony Pictures закупиха правата за филми по Bloodshot и Harbinger – едни от по-известните поредици на Valiant!

3664751-jpeg

Но едно по едно, ще има време и за това! А сега първо кои са Valiant и Ninjak на кратко: Valiant comics поставят началото си още през 1989 чрез бившия главен редактор на Марвел Джим Шутър и бизнесменът-адвокат Стивън Масарски. През 1994та компанията се прекръства на Acclaim Comics тъй като е закупена от Acclaim Entertainment. Те пък обаче банкрутират през 2004та и Valiant се преражда във Valiant Entertainment през 2005та. Така, презминавайки през какво ли не, в крайна сметка заглавията на Valiant се отвърждават на пазара и сред комикс феновете, търсещи нещо хем познато, хем различно.

ninjakclose

Ninjak от своя страна е един от най-известните персонажи на Valiant, наред с Bloodshot, X-O Manowar и други. Под маската на Ninjak се крие Колин Кинг – британски милионер плейбой, който обаче е син на един от най-добрите шпиони в занаята! Израстнал предимно в Ориента, Колин никак не се чувства като у дома си там. След като баща му бива убит от друг таен агент, младежът решава да премине през усилена и сериозна тренировка, за да получи необходимите умения и да продължи започнатото от баща си, както и  да залови убиеца му.

3904919-8989042878-xo_00

 

Ninjak няма свръхчовешки сили, но за сметка на това е тренирал до съвършенство както тялото, така и ума си. Естествено, като нинджа той владее нинджитсу, но и още няколко бойни изкуства и техники като иай-джутсу, бо-джутсу и други. Също така Колин притежава и умения на шиноби – може да използва всеки предмет като смъртоносно оръжие. Но най-силното оръжие на Колин е изключително високият му интелект. Във вселената на Valiant той е най-умният човек на света! Аналитичните и тактически умения му позволяват да предвиди и да се подготви за всякакви ситуации. Умее да познава човешката психология и винаги е един ход пред противниците си! Умстевените му възможности му помагат и да изучи и овладее всякакви чужди езици, както и компютърните! Всичко това го прави идеалният шпионин за британските тайни служби, по-добър дори и от баща си! Е, да всичко това звучи много като Батман, но това не означава, че персонажът няма интересни истории… а и DC далеч не са открили топлата вода с Батман, но за това друг път! 😀

nycc_002_ninjak_header

Малко и за уеб сериала Ninjak vs The Valiant Universe. Като чуете уеб сериал надявам се не си представяте някоя евтина фен продукция, снимана с камера в гората. Този уеб сериал е продукция както на Valiant Ent., така и на Machinima, които преди време създадоха уеб сериала Mortal Kombat Legacy и Street Fighter: Assasin’s Fist и Bat in the Sun, които пък са известни с тяхната поредица Super Power Beat Down. Да не говорим и, че техният филм Batman:City of Scars е печелил многократно наградата за най-добра фен продукция. Така че нещата са сериозни! А и както казах уеб сериал е добър начин да проучиш вкусовете на аудиторията.

img_2920-2

И последно – в ролята на Ninjak в уеб сериала ще влезе Майкъл Роу, който за мнозина от нас е познат от ролята си на DeadShot в Arrow. А пък в ролята на Bloodshot ще бъде Джейсън Дейвид Франк или както е известен от близкото минало Зеления, Белия и Червения Рейнджър в няколко от поредиците Power Rangers… а май после го имаше с друг цвят, но не помня! 😀  Но Джейсън е също така известен и с това, че е един от малкото в цялата поредица, който всъщност знае бойни изкуства и днес е успешен MMA боец. Не че това помага на актьорските му качества де…

За довиждане ви оставям трейлъра на Ninjak vs The Valiant Universe и ни остава само да се надяваме, че ще е толкова добър, колкото изглежда. Много се надявам това да отвори вратите за филми с други герои, идващи от компании, различни от Марвел и DC, защото някои от тях наистина заслужават внимание! До скоро! 😉