Кратко представяне: The Black Order

Кратко представяне: The Black Order

15/04/2018 0 By kiril dimanov

“Avengers: Infinity War” е почти при нас. Танос пристига, но не сам. Със себе си той води и опасните членове на Black Order. Koи са те, какво могат и кога се появяват за пръв път – това ще разберем днес, така че се пригответе!

Всеки военачалник се нуждае от своите лейтенанти – Apocalypse, един от големите врагове на Х-Мен има своите Четирима Конници на Апокалипсиса, Дарксайд също си има Steppenwolf, Калибак и Десаад както и други. Е, Танос първоначално е сам в оригиналния комикс “The Infinity Gauntlet” от 1991ва (който е основната база за предстоящия филм, но не само), но сега вече и той разполага със страховити лейтенанти. И докато повечето комикс персонажи, били те злодеи или герои, са създадени преди десетилетия, то Black Order имат едва пет години зад гърба си от първата си поява в комиксите, което ги прави относително нови. Въпреки това, те бързо печелят позиции като опасни врагове и съответно и своята поява във филма. Създадени през 2013та година от Джонатан Хикман, Джером Опеня и Джим Чунг се появяват първо в самостоятелни „cameo” панели в комикса “New Avengers” vol. 3 #8, който е част от кросоувър историята на име “Infinity”. По-късно те правят и първата си групова поява с имена и всичко останало и са представени като Black Order  точно в първи брой на “Infinity” и играят и голяма роля в събитията в комикса от 2015та “Secret Wars”. Известни още имената с Obsidian Cull, the Midnight Slaughter и the Dreadlords, тези космически злодеи са събрани от Танос, за да му служат като генерали по време на интергалактическата му военна кампания за завладяване на вселената. Основната им задача е да намират и завладяват различни светове в името на Танос и да карат жителите им да го почитат като му жертвопринасят деца на определена възраст. И така след можество успешно покорени светове, Танос и генералите му един ден обръщат взор към Земята.  Black Order пристигат на планетата ни в търсене и на Infinity Gems (известни като Infinity Stones във филмите), които по това време са притежание на групата на име Илюминати – група създадена от най-умните и влиятелни герои на Марвел: Чарлс Екзейвиър, Неймор The Submariner, Тони Старк, Рийд Ричардс, Черната Пантера и Black Bolt, кралят на the Inhumans. Всеки един от генералите напада различен член на групата. Всичко това се случава в “Infinity” #1 и нататък. Битката не е без жертви, а Black Order има още няколко версии като екип след това. На нас обаче сега ни е необходимо да разберем повече за основите членове, които са част от тази първа история и които ще видим във филма. За тази  цел от тук статията ще продължи с кратки представяния на членовете на Black Order. Започваме с…

Corvus Glaive, любимецът на Танос. Защо му е любимец? Ами Corvus най-безцеремонно предава собствения си народ, за да печели слава и признание с Танос, което от своя страна допада на злодея. Така Corvus Glaive се превръща в дясна ръка на Танос и най-лоялен лейтенант. Той е и избран за водач на Black Order заради страховитите си бойни умения и тактически способности. Corvus е надарен и със задължителните за всяко супер-същество свръх сила, свръх скорост, свръх издържливост и недосегаемост до известна степен. Той е и бесмъртен, но само при определено условие:  ако оръжието му, което представлява вид специално копие, остане цяло, то и Corvus може да оцелее абсолютно след всичко,но бъде ли копието унищожено или дори счупено на две, то тогава и с Corvus е свършено. Благодарение на копието си Corvus се завръща от сигурна смърт няколко пъти. Самото копие пък може да разполови абсолютно всеки и всичко, дори адамантиум, вибраниум и каквото още се сетите. Наред с всичко това, Corvus е и истински майстор стратег и тактик. Corvus е и съпруг на Proxima Midnight, а негов брат е Black Dwarf, като и двамата също са членове на Black Order. Сега ще се запознаем и с тях.

Proxima Midnight – най-добрият войн в цялата армия на Танос. Той я избира точно заради ненадминатите й бойни умения. И разбира се, Proxima Midnight също има свръх сила, скрост, издържливост и почти недосегаемост. В комбинация с всичко това тя има и копие, изковано за нея лично от Танос от комбинираните енергии на свръхнова и черна дупка. Веднъж хвърлено, копието й може да се трансформира в три лъча от черна светлина, които никога не пропускат целта си. То може и да създава мрежи с тежестта на цяла звезда, способни да задържат всеки един опонент. И за капак, при контакт копието изспуска и смъртоносни токсини, които могат да убият всичко – от плът до даже и жива енергия. Това е успявало да обеждвижи дори самия Хълк и даже да го превърне обратно в Брус Банър, изсмуквайки силата му. Нищо чудно, че Corvus Glaive я е избрал за своя жена.

Ebony Maw – той е може би най-опасният от лейтенантите на Танос, не заради физическата , а заради умствената си сила. Ebony Maw може и да не притежава особени бойни умения, но за семтка на това е истински психологически гений, изкусен манипулатор и съблазнител. Острият му език може да поквари дори най-чистата душа и да я накара да изпълни злите му планове. Предпочитанията му към ползване на стратегия вместо насилие го прави много опасен противник. Благодарение на силите си като т.нар. Whisperer, Ebony Maw може да оплете абсолютно всеки в своите игри на ума, да го манипулира и подчини напълно на волята си и всичко това само с думи! Благодарение на тактическия си гений, той може и да изготви куп впечатляващи стратегии, с които да накара друг да върши мръсната работа вместо него. Дори най-силните умове са се сривали пред манипулативнте му способности, като например Доктор Стрейндж, срещу когото Ebony Maw е изпратен от Танос (не случайно). Битка на умовете, която, ако съдим от трейлърите на “Avengers:Infinity War”, може да видим във филма.

Black Dwarf – една от промените, които ще видим във филма е, че този персонаж там ще бъде преименуван на Cull Obsidian, но за целите на статията аз ще продължавам да ползвам оригиналното му комикс име. И така, Black Dwarf е физически най-заплашителният член на Black Order. Танос го избира заради огромната ми физическа сила и непробиваема кожа, което го прави бияча на групата. В комиксите, по време на атаката от Танос, Black Dwarf е изпратен да нападне Уаканда. За свое най-голямо учудване там той среща огромна съпротива и накрая е победен. Благодарение на свръх-силата , издържливостта и непробиваемата си кожа, Black Dwarf успява да издържи на едновременна атака от Ронан Обвинителя, Анайлъс и Супер-Скрул. Слабото му място е главата, тъй като там концентратицята на защитната му сила е най-малка. Така Ронан успява да го убие чрез мощен, фатален удар.

Supergiant – тук идва и другата промяна, направена в предстоящия филм – Supergiant няма да бъде част от екипа, т.е. там ще видим само първите четирима лейтенанти вместо пет. И, въпреки че няма да я видим във филма, все пак трябва да се запознаем и с нея. Тя си е част от комиксите. И така Supergiant е избрана от Танос заради своите способности да контролира чуждите умове, подобно на паразит. Тя всъщност е точно това – могъщ, но много ментално нестабилен телепатичен паразит, който може да контролира, открадне или направо погълне разума на жертвата си. Тя е и омнипат, което значи че няма раса, която да не е подвластана на силите й. Supergiant може и да контролира няколко от жертвите си наведнъж, а също така може да ги направлява от доста голямо разстояние, тоест не е нужно дори да е близо до тях. Но това не е всичко – Supergiant може и да става напълно прозрачна и да преминава през почти всичко, включително противниците си, а и е неподатлива към повечето форми на физически наранявания. Чак ми е жал, че няма да я видим 😀

Членовете на Black Order са достатъчно опасни противници, както и сами виждате, но дори те не действат сами. О, не. Те разполагат с огромна армия от генетично създадени създания на име The Outsiders, които са готови да направят всичко, за да постигнат целта си, и не се боят от смъртта. Тяхна задача обикновено е да намират нови светове, които Black Order да превзема. The Outsiders са идеалните разузнавачи, тъй като могат да стават прозрачни, невидими и могат да летят. След като намерят някой нов свят, ползват своята телепатия, за да събират и изпращат информация от местните жители, но за целта трябва първо да ги докоснат. Те обаче не са единствените същества в армиите на Black Order, тъй като те разполгат и с куп взводове, същоящи се от различни извънземни войни и специалисти.

Колкото до други появявания на екран преди филма, не е като  да няма и такива. За пръв път групата се появява на малък екран в анимациония сериал Avengers Assemble и по-точно в епизода „New Frontiers„, а след това и в епизода „Avengers World“.  Можете да ги видите и в анимационния сериал “Guardians of the Galaxy”, в епизодите „Undercover Angle“, „Stuck in the Metal with You“, „Lyin’ Eyes“ и „Free Bird„, въпреки че в последните два не са всички заедно. Но пък иначе в тези версии членовете са си всичките пет, няма променени имена или сили и като цяло са доста близки до комиксовите си версии, описани по-горе. Жалко само, че двата анимационни сериала не са много качествени, поне за мен, де. Но ако сте любопитни, можете просто да гледате съответните епизоди.

И накрая, нека видим и някои от за сега известните ни промени, които групата ще претърпи във предстоящия филм. Вече споменах, че Supergiant няма да се появи, а Black Dwarf е прекръстен на Cull Obsidian. Други промени, направени и споменати от режисьорите Джо и Антъни Русо, са това, че групата е назовавана като „децата на Танос” и някои промени в силите и способностите им за целите на филма. Как точно са променени, ще видим на 27ми април.

Е, приятели, това е всичко, което ви трябва, за да се запознаете с опасните лейтенанти на Танос. Надявам се, че ви е било интересно и ще се видим скоро! Чао! 😉