Wolverine и 5 от неговите любовни връзки

Wolverine и 5 от неговите любовни връзки

13/02/2017 4 By kiril dimanov

Ах, Св. Валентин – време, в което на всякъде плъзват сърчица, ангелчета с лъкове, балончета и каквото още се сетите! И какъв по-добър момент от този, за да разгледаме някои от любовните приключени на Логан известен още като Wolverine? A те хич не са малко, да ви кажа! Дребният, космат канадец опеределено знае как да печели сърцата на дамите в комиксите… и  да изтръгва тези на враговете си! И тъй като завоеванията на Логан наистина са много, днес ще разгледаме 5 от тях.

От сега казвам, за да няма сръдни – Джийн Грей НЯМА да е в този списък! „Ама защо, тя не е ли любовта на живота му?” ще ме попитате. Ами… не, не е, противно на това, което ви казват филмите. И пояснявам. Да, в комиксите той си има чувства към нея и тя, и нейният истински възлюбен Скот Съмърс (Cyclops или Циклопа ако предпочитате, аз не си падам по българските имена) го  знаят. Но тези чувства никога не са били взаимни. Джийн не чака всеки удобен момент Скот да се обърне или пък нещо да му се случи, за да скочи в ръцете на Логан, а и той разбира каква е любовта между Скот и  Джийн и не си пъха носа, където не му е работата… както и  трябва. Дори прави всичко по силите си, за да защитава двамата. Всеки път, когато Скот е ранен, и Джийн страда от това, на Логан му се ще Скот да има регенеративни способности. И да, Джийн и Логан са разменяли целувки, но само два пъти и то, когато и двамата са мислели, че ще умрат. В Ultimate X-men вселената ситуацията е друга, но на нас ни трябва основната вселена. Така че това е. Бих могъл да я включа, но А) би било прекалено лесно и Б) искам да ви покажа жени, които наистина са отвръщали на любовта на Логан. 1,2,3 – Старт!

5.Юкио – ех, дори жените, обучени да са смъртоносни нинджа-убийци, не са успявали да устоят на чара на Логан… сигурно е заради космите, знам ли. Юкио се появява за пръв път в живота на Wolverine, докато той е в Япония и се обучава в самурайските традиции (не в Древна Япония, обаче). Юкио работи като убиец за Лорд Шинген, лидерът на престъпния клан Яшида. Не щеш ли Логан се влюбва в дъщеря му Марико (по-късно повече за нея), но и Юкио му хвърля око.  Тя даже спасява живота му и след време двамата се влюбват, но… Марико си остава в съцето на Логан. И така между Логан и Юкио се заражда взаимно уважение като войни и любовници и двамата се превръщат в чудесни бойни партньори… като Батман и Робин хах!

 

4.Silver Fox (Сребърна Лисица) – тук нещата малко се усложняват като в научно-фантастична сапунена опера! Логан среща младата индианка по време на предстоя в родната му Канада. Двамата се влюбват и заживяват щастливо в малка уединена хижа. Мечта! Но точно на рождения ден на Логан изненадващо се появява неговият върл враг Sabretooth  и хладнокръвно убива Сребърната Лисица. Това е само едно от действията му, които подклаждат вечната вражда между двамата. Оказава се, обаче, че спомените на Логан за живота му с Лисицата са фалшиви и, както много други спомени, са натикани в главата му по време на експериментите, провеждани с него. А Сребърната Лисица се оказва не само жива и здрава, но и агент на Хидра, както и бивша колежка на Логан и Sabretooth в Team X. Двамата пак се срещат и влюбват по-късно, но Sabretooth пак прецаква нещата. Чиста сапунка, както казах!

3.Итсу – това е единствената жена, която дарява Логан със син. Ама истински, биологичен син, не клонинг или нещо подобно. Годината е 1946та, а Логан се обучва при уважавания си учител (който по-късно става негов враг) Огун. Тогава Логан посещава малко японско селце, където среща и се влюбва в красивата Итсу. След дълга връзка двамата се женят, Итсу забременява и привидно животът на Логан най-сетне се успокоява и подрежда. Но, прибирайки се вкъщи един ден, той намира мъртвото и тяло, а нероденото бебе е изтръгнато от утробата. Извършителят е Бъки Барнс – The Winter Soldier! И макар години наред Логан да смята сина си за мъртъв, той всъщност се оказва жив – става дума за Daken (не е ясно как се произнася името, за това го оставям в оригинал) известен още като Dark Wolverine! Но сега няма да си говорим за него! Итсу си остава поредната трагична, но голяма любов в живота на Логан.

2.Ороро Монро, известна още като Storm – ей, това беше връзка, която много се радвах  да видя, когато се случи в комиксите! Може би, защото Логан и Ороро са любимите ми мутанти… но и не само, де! Двамата са съекипници в X-Men още от 1975та и имат сили, кото ги правят наистина застрашителни. И на двамата обаче им се налага да подтискат гнева си, защото излязат ли извън контрол… леле! През годините са си флиртували доста, даже през 1987ма разменят една целувка, но винаги е изглеждало, сякаш ще си останат само с това. Да не говорим, че по-късно Storm се омъжва за Black Panther, кралят на Уаканда! Обаче веднага след развода им (сапунките продължават) скача при добрия, стар канадец. Докато са заедно, двамта основавят и ръководят новото си училище за мутанти, кръстено на Джийн Грей. Връзката им действа идеално и някак логично – Ороро е доказвала, че може да се грижи  за себе си дори и без силите, корава е точно колкото Логан и на него не му се налага да я спасява постоянно като някаква девойка в беда. Но има една жена, която той винаги ще смята за голямата си любов и това е…

1.Марико Яшида – нали ви казах по горе, че пак ще си говорим за нея? Е, Марико е беспорно най-голямата, но и най-трагична любов в живота на Логан. Двамата се срещат и влюбват, докато той е в Япония, но му  се налага да замине обратно за Америка. Когато се връща, Wolverine oткрива, че Марико е сгодена против волята и за мъж, когото не обича (това е историята, описана в първата мини-серия за Логан). Годежът е поради бизнес причини на баща й, Лорд Шинген, за когото ви споменах по горе (при Юкио). Логан протестира срещу годежа и заради тази дързост е предизвикан от баща й на дуел с дървени мечове. Понеже Логан е обучен в самурайските традиции, той няма право да използва ноктите си – въпрос на чест. Шинген обаче вижда, че ще загуби и отравя Логан, след което подклажда яроста му като така го кара да покаже ноктите си. Това опозоряващо действие кара Марико да отблъсне нашия приятел. Е, след много приключения двамата все пак се събират и планират сватба, даже разпращат покани на всички X-Men! Но отново станала жертва на манипулация, Марико отменя сватбата. Цялата тази японска епопея завършва, когато Марико е отровена и моли Логан да я убие, за да и спести бавната, болезнена смърт от отровата. Логан няма избор, освен да изпълни желанието и. Марико олицетворява връзката на Wolverine с Япония като ронин (самурай без господар) и до ден днешен той винаги я носи в сърцето си, каквото и да се случва. Тази история бе основа за филма “The Wolverine”, но връзката между  двамата там  бе меко казано… абе, не много добре изобразена. Прочетете мини-серията, за да разберете!

Пропускам много други като Мистик, Електра, Домино, че и Squirrel Girl, но тези пет са оказали най-голямо влияние в живота му. Трагични случки, които обаче могат да ни накарат да оценим хората до себе си и без да е Св. Валентин!